Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi løser dine rørproblemer

Annonse fra Hvaler Rørleggerbedrift

Rørleggernes historie strekker seg helt tilbake til antikkens tid. Opp gjennom århundrene har naturligvis både rørsystemer og rørleggerfaget utviklet seg. Behovet for en dyktig rørlegger – det har ikke endret seg! Det passer utmerket for Hvaler Rørleggerbedrift.

Hvaler Rørleggerbedrift

Adresse
Fastlandsveien 16, 1684 Vesterøy

Mosseveien 51, 1610 Fredrikstad

Åpningstider
Mandag – fredag: 09:00 – 16:00
Lørdag: 10.00 – 14:00

Rørleggereventyret startet opp hjemme i garasjen, i 1971, da Arvid Svennes bestemte seg for å satse på rør, vann og avløp. Så flyttet bedriften til den nedlagte landhandleren på Skipstad, før de i 2005 flyttet inn i nye lokaler i Ødegårdskilen.

– Jeg har jobbet i Hvaler Rørleggerbedrift siden jeg var 17 år, så det er jo blitt noen år i bransjen, smiler Rune Svennes. Han er sønn av Arvid og har i dag rollen som daglig leder og eier. Medeier i bedriften er også Fredrik Amundsen. 

Hvaler Rørleggerbedrift utfører alt av tradisjonelt rørleggerarbeid, fra enkle serviceoppdrag til hele boligprosjekter. De påtar seg oppdrag på Hvaler og ellers i Østfold. Uansett om du trenger hjelp til å reparere blandebatterier, utskifting av varmtvannsbereder eller installere nytt bad, påtar de seg gjerne oppdraget.

De er også medlem av Bademiljø-kjeden.

– Vi har egen graveavdeling, og oppdragene spenner over det meste innen graving. Fra graving av vann og avløp, til graving rundt hus og hytter, sier Svennes. 

Martin Martinsen er i gang med å legge vann og kloakk opp til en av hyttene på Hvaler (Foto: Svein Hansen)

Bedriften har spesialisert seg på terrengtilpassede løsninger for vann og avløp, noe som passer meget godt på Hvaler, hvor det er store variasjoner i landskapet. Maskinparken er tilpasset de fleste typer graveoppdrag. De drevne graverne benytter minigraver og beltedumper med gummmibelter i sårbart terreng. I tillegg kommer gravemaskiner, båter, lastebil, traktor med henger, ATV og minidumper. De har også en egen lekter for sjøarbeider og transport av maskiner og utstyr. Slikt kommer godt med, når det skal graves og installeres rør, avløp og bad på hytter med beliggenhet på øyer.

– En stor del av hverdagen er å være i båten for å frakte utstyr til hytter som kun er tilgjengelige med båt. Hytter er jo en naturlig del av Hvaler, så en stor del av kundebasen er hytteeiere, forteller Svennes.

Hvaler Rørleggerbedrift leverer en komplett pakke. Her utfører de jobben fra A til Å, fra søknadspapirer til kommunen om byggetillatelse, utgravning for vann og avløp, legging av rør og sanitæranlegg inne i hytta. Som kunde er det en stor fordel, siden du kun trenger å forholde deg til én leverandør. 

Rørlegger med komplett butikk

I dag er det 23 ansatte samt lærlinger med på laget. Svennes er fornøyd med at de er en godkjent lærebedrift, og at lærlingene er viktig for bedriften, både med tanke på fremtiden og utviklingen.

I løpet av de 47 årene Hvaler Rørleggerbedrift har vært i bransjen, har de opparbeidet seg et solid og godt rykte og har mange faste kunder. Positive tilbakemeldinger gir løft for videre fremdrift.

– De fleste på Hvaler vet vi er, og at vi er til å stole på. Det er alltid en fordel å bruke en lokal bedrift som oss, for det kan jo hende at det oppstår problemer etter at jobben er utført. Da er det greit å ha en lokal bedrift å forholde seg til, som kommer på kort varsel, sier Svennes.

Det er ikke bare rørleggeroppdrag bedriften påtar seg. De har også en flott butikk med stort utvalg av alt du trenger til badet på Vesterøy. De faglig sterke ansatte kommer gjerne med råd og tips for at du skal få den beste løsningen for ditt prosjekt.

For et år siden åpnet de en butikk i Fredrikstad, som tilbyr en komplett pakke med rørleggerservice og stort utvalg av varer.

Skulle problemer oppstå, er Hvaler Rørleggerbedrift heller ikke langt unna. De har døgnvakt, og kommer til unnsetningen når det er problemer med rør, vann eller avløp.

For hos Hvaler Rørleggerbedrift er god service en selvfølge! 

Anne Mette Karlsen ønsker velkommen inn i butikken på Hvaler (Foto: Svein Hansen)

Hvaler Rørleggerbedrift

• Hvaler Rørleggerbedrift ble etablert i 1971.

• Vi utfører alle typer rørleggertjenester, og er også totalleverandør av komplette bad og våtrom.

• La oss hjelpe deg med installasjon av varmepumper, gulvvarme, vanlig utstyrsmontering og serviceoppdrag.

• Vi tilbyr høy faglig kompetanse og et stort utvalg av varer.

• Vår spesialitet er terrengtilpassede løsninger for vann og bad.

• Vi kommer gjerne hjem til deg på befaring.

• Vi er medlem av rørleggerkjeden Bademiljø. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet