Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Baner vei for den lokale utviklingen

Annonse fra Andreas N. Fjellholt

I 12 år har Andreas Fjellholt gravd opp områder på Hvaler, og lagt grunnlag for både boliger, hytter og veier. Det er ikke få tonn med jordmasse som er har blitt transportert bort av den drevne gravemaskinføreren.

Adresse
Fjellholtveien 33, 1680 Skjærhalden

– Det er hektiske dager nå som sommeren har kommet til Hvaler. Nå skal alle jobbe på hytter og boliger, så da blir det lange dager, smiler Andreas Fjellholt.

Han sitter bak spakene på gravemaskinen, i full gang med å rydde plass for en kunde som ønsker å bygge platting foran hytta. Grabben løfter store mengder jord, som lempes vekk. Maskinen jobber iherdig. Tonn etter tonn fjernes slik at hytteeieren kan ferdigstille prosjektet sitt.

– Jeg har jobbet i bransjen i 12 år, og startet for meg selv for to år siden, forteller Fjellholt. Han påtar seg oppdrag innen graving, transport av masse, drenering rundt hus og hytter, utgraving av tomter, opparbeidelse og reparasjon av stier og veier og opparbeidelse av hager og uteområder. Det er omtrent ikke sted på Hvaler han ikke har vært å løftet vekk eller flyttet masse.

– Jeg begynner å bli godt kjent på Hvaler nå ja, ler han. Men så er det gøy også da, samt at jeg får jobbe ute i vakker natur, og det er det jo ikke mange som kan skryte av, fortsetter han. 

Andreas N. Fjellholt har full kontroll bak spakene (Foto: Svein Hansen)

Hektiske dager på vakre Hvaler

Fjelholt påtar seg oppdrag på Hvaler og i Fredrikstad. De siste årene har han for det meste hatt oppdrag på Søndre Sandøy. Siden sommeren kom allerede i mai, er det blitt lange dager for den erfarne graveren. Oppdragene strømmer inn, og han er forberedt på å tilbringe dagene i førerhuset.

– Når vinteren kommer blir det alltid litt roligere, så jeg får slappe av da, sier han.

Mellom slagene får han tid til å nyte de vakre kveldene på Hvaler, og han tilbringer dem gjerne ute i båten. Bosatt på Hvaler så er det et naturlig valg når arbeidsdagen er over. Kaste loss og tøffe ut i den flotte skjærgården og bare slappe av.

– Så jobber jeg en del på gården til faren min, nå jeg ikke er på oppdrag. Siden jeg er vokst opp på gård så er det alltid noe som må gjøres der også, og jeg tar gjerne i et tak hjemme når behovet melder seg, forteller han. 

Det er ikke alltid størrelsen som teller. Selv om Andreas Fjellholt anses som liten på markedet, har han bygd seg opp et godt og sterkt navn innen bransjen. Kalenderen er nesten fullbooket de neste månedene, men det er alltid rom til flere oppdrag.

– Jeg har lang erfaring og bygd meg opp et navn her ute. Kundene vet at jeg er punktlig og leverer godt arbeid, så telefonen ringer støtt og stadig. Slikt liker jeg, sier Fjellholt. 

Andreas n Fjellholt og Ammund Sørensen (fra venstre) i full gang med dagens økt (Foto: Svein Hansen)

Når oppdragsmengden blir for stor, leier han inn gravehjelp fra de han samarbeider med. Det går også motsatt vei, slik at bedriftene her på Hvaler hjelper hverandre.

På Hvaler er det ikke alltid lett å komme frem med store maskiner, så mye av transport av masse til tomter og hytter foregår med helikopter. I slike tilfeller påtar Fjellholt seg jobben med å fylle sekker med masse, som kjøres til helikopterplassen hvor de lastes om bord. Så er det pilotens oppdrag å frakte sekkene til tomte- og boligeier.

Andreas N. Fjellholt baner vei for både fastboende og sommergjester på Hvaler. I mange år har han sørget for i mange år – og han har ikke tenkt å pensjonere maskinene sine i nærmeste fremtid. 

Andreas N. Fjellholt

• Utfører gravearbeid, drenering, grøfting, opparbeidelse av hage og uteområder og vedlikehold av veier og stier.

• Transport av masser: jord, grus, pukk og stein.

• Påtar seg oppdrag på Hvaler og i Fredrikstad. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet