Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Familiebedrift med sans for kvalitet

Annonse fra Nilsen Bygg Hvaler AS

Far og sønn sørger for at det leveres boliger, hytter og tilbygg i kvalitet når de har påtatt seg oppdraget. Ryktet om deres gode håndverksarbeid har spredd seg helt inn til Oslo, og oppdragene strømmer på.

Adresse
Nordre Skjellsbu 4, 1684 Vesterøy

– Jeg har drevet sammen med faren min siden 2011. Da startet vi opp Nilsen Bygg Hvaler AS, og i dag er det 5 ansatte, hvorav fire har fagbrev og en lærling, sier Simon Nilsen, daglig leder.

Nilsen, som er født og oppvokst på Hvaler, er utdannet byggmester, takstmann og fagskoleingeniør. Han er meget stolt av å kunne være med på å bygge opp Hvaler.

– Vi har en rekke spennende prosjekter på gang, og det er veldig hyggelig å se at flere og flere ønsker hus i den gammeldagse stilen. Dermed kan vi være med på å bevare den herlige Hvaler-stilen, smiler han.

Nilsen Bygg er en totalentreprenør, som leier inn underentreprenører fra Hvaler og resten av Østfold. De påtar seg hele oppdraget, fra A til Å, og kan dermed levere en komplett pakke til kunden. Dette forenkler byggeprosessen for huseier, som slipper å tenke på koordinering av snekre, malere, rørleggere, gravere og elektrikere.

– Vi gir deg alt du trenger for å ferdigstille bolig eller hytte og er byggledere under hele prosessen. Dermed har du som kunde bare én å forholde deg til, sier Nilsen. Han legger til at før bedriften ble startet hadde faren jobbet i bransjen i mange år. Nilsen senior hadde bygd seg opp et godt navn og rykte og mange kontakter, som ga en lettere oppstart for Nilsen Bygg.

– Jungeltelegrafen går fort, og nå er det flere og flere som kontakter oss. Det er jo hyggelig, fortsetter han. 

Simon Nilsen er godt fornøyd med å jobbe med sin far Terje i familiebedriften Nilsen Bygg Hvaler (Foto: Svein Hansen)

Terningkast 6

Den drevne byggmesteren er også meget stolt av samarbeidet og tilbakemeldinger fra kundene.

Geir Baastad hørte bare positive ting om Nilsen Bygg så da han skulle finne noen til å bygge enebolig for en god venn, var han ikke i tvil om hvem han skulle kontakte.

– Noen venner brukte dem og anbefalte Nilsen på det sterkeste. Etter samtale med Simon var jeg ikke i tvil. Det fungerte helt utmerket, sier Baastad. Han vektlegger den gode kommunikasjonen og ikke minst kvaliteten i arbeidet som ble utført.

– Jeg har selv jobbet i byggebransjen i Oslo så jeg vet hva som er bra og ikke, smiler han.

Nilsen Bygg derimot er han storfornøyd med. Huset de jobbet med består av to etasjer over kjeller og med skråtak. Da det var ferdig kunne ikke Baastad si annet enn Nilsen Bygg leverte meget, meget god kvalitet håndverksmessig sett. Dette er fagmenn du kan stole på i høyeste grad.

Eivind Kollerud føyer seg også inn i rekke av fornøyde kunder. Han skulle ha en ny hytte på Spjærøy. Han ble også anbefalt Nilsen Bygg, som startet rivningen av den gamle hytten i 2013. I 2014 flyttet Kollerud inn.

– Nilsen Bygg er utrolig flinke. De holder avtaler, pris og fulgte opp alt. Hele prosessen gikk på skinner, sier Kollerud. Som legger til at om han skal bygge igjen, så er det disse gutta han skal kontakte.

– De får terningkast 6 av meg, smiler han.

Som nå nyter sommerdagene i hytte fra Nilsen Bygg på Hvaler… 

Markku Viljakainen har ingen problemer med å jobbe i høyden (Foto: Svein Hansen)

Nilsen Bygg påtar seg oppdrag innen nybygg, tilbygg, rehabilitering, vedlikehold, byggesøknader, tektekking, hytter og verditaksering. Ingen oppdrag er for små, ingen oppdrag er for store. I tillegg er de stolte av å være en godkjent lærebedrift.

– Lærlingene er veldig viktig for oss, og de er en positiv tilførsel til bedriften, smiler Nilsen.

Med terningkast 6 fra kunder blir det garantert mange år til Nilsen Bygg slår spikeren i kista! 

Nilsen Bygg Hvaler AS

• Vi utfører alt av nybygg, rehabilitering, vedlikehold og byggesøknader til hus og hytter.

• Vi tilbyr også tjenester som verditaksering og taktekking.

• Nilsen Bygg Hvaler AS ble etablert i 2011.

• Vi er godkjent lærebedrift og er Sentralt Godkjent samt medlem av Norges Takseringsforbund.

• Vi leverer våre tjenester primært på Hvaler og i Fredrikstad. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet