Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Håkon ble superfornøyd med boden - bestilte like greit terrasse også

Annonse fra XL-BYGG

– Jeg verken kan, vil eller gidder å prøve meg på bygging selv. Så da ringte jeg heller til XL-Bygg, ler Håkon.

Stadig fler benytter seg av XL-Byggs Klappet & Klart-konsept. For hvem vil vel egentlig bruke alle feriedagene og helgene på å svette med hammer og spiker? 

– Jeg verken vil, kan eller gidder å snekre selv. Ikke har jeg kompetansen til det, og jeg vet at dersom jeg begynner så blir det aldri ferdig, ler Håkon Erikstad. 

Klappet & Klart

Har du, som Håkon Erikstad, et prosjekt på gang som du ikke vil, eller har tid til å ta selv? 

Klappet & Klart gjennomfører små eller store prosjekter knyttet til blant annet tak, vindu, dør, garasje, gulv, isolasjon med mer.

XL-Bygg gir deg et godt pristilbud og setter opp en fremdriftsplan. 

Her kan du bestille gratis befaring!

Travel hverdag

Erikstad er Rema-kjøpmann på Begby i Fredrikstad, og har mildt sagt travle dager. Særlig mai har vært hektisk med alle de røde dagene, og massevis av varme kunder som vil ha vannmelon og grillmat. 

Familien har bodd i huset i nesten ti år, og behovet for en bod i hagen har nå blitt stort. De trenger rett og slett oppbevaringsplass til hagemøbler, sykler, ski og annet som ikke får plass i hus eller garasje. Men Erikstad var ikke særlig interessert i å påta seg jobben med bod-snekring selv. 

– Dagene er tettpakket, og jeg vil mye heller tilbringe tid med familien enn å snekre i hagen. Ikke har jeg kunnskapene heller. 

Trygt å velge XL-Bygg

Vi møter Erikstad hjemme på Begby, i hagen som nå rommer en splitter ny bod og en terrasse som er på god vei. For underveis i byggingen av boden benyttet Erikstad sjansen til å få opp en etterlengtet terrasse samtidig.

Strålende fornøyd: Håkon Erikstad ble så fornøyd med denne boden og prosessen rundt byggingen, at han like greit bestilte en terrasse i samme slengen. (Foto: Thomas Andersen)

– Jeg var så fornøyd med Thomas, at jeg bare spurte like greit om han hadde tid og lyst. Det hadde han!

Det er Thomas Andersen, snekkeren fra Skjeberg, som har tilbragt de siste ukene i hagen til Erikstad.

Andersen merker en stadig økende pågang av kunder via Klappet & Klart. Han tror at mange synes det er vanskelig å velge håndverker alene dersom man ikke har noen forutsetning for å vite om det redelige folk eller ikke.

– Jeg tror mange føler en trygghet i å velge et stort firma som XL-Bygg, og det føles bra at de bruker håndverkere som de går god for, sier han. 

Se bildene av hagen til Håkon Erikstad, før og etter XL-Bygg tok oppdraget:

(artikkelen fortsetter under bildene)

FØR: Hagen til Håkon og familien var kun en plen som var slitsom å klippe. Her har snekker Thomas Andersen vært effektiv, og har allerede gjort forberedelser til å sette opp boden. (Foto: Thomas Andersen)
ETTER: Vipps, så var boden oppe! Håkon og familien ble så fornøyde med prosessen og snekkeren, at de ba ham om å snekre en terrasse samtidig. (Foto: Thomas Andersen)

– Midt i blinken

XL-Byggs Klappet & Klart blir stadig mer populært. For Erikstad og familien var det en glimrende løsning å ringe til eksperter som tar seg av jobben fra start til slutt.

– Det var jo midt i blinken for oss. I en hektisk hverdag er det ikke slike ting vi ønsker å prioritere å bruke fritiden vår på, sier Erikstad mens han titter bort på den ferdige boden og terrassen som begynner å ta form. 

– Og det beste er jo at jeg slipper å klippe gresset, ler han.

Klikk her for å bestille gratis befaring til ditt neste prosjekt!

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet