Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bryllupsfest i en unik og historisk festning

Annonse fra Forsvarsbygg

På jakt etter et unikt lokale for den store dagen? I Fredrikstad festning – Gamlebyen finner dere garantert lokalet dere leter etter!

I mer enn 200 år har Kommandantgården vært dekket til fest, med hvite duker, krystallglass og lekre matretter. De fleste av våre konger har gjestet huset – og nå er det deres tur til å gjøre entré. I Parolesalen dekkes det til middag og når maten er fortært ryddes salen for dans. Ingen tvil om at det er en unik og historisk atmosfære i veggene som omgir dere mens dere svinger dere for første gang som mann og kone.

De tre stiene gir god plass for påfølgende hyggelig samvær. Kommandantgården har et vakkert gårdsrom, møblert med smijerns cafe’møbler i sommerhalvåret. Den lille Kommandanthagen egner seg utmerket til å ønske gjestene velkommen eller til selve vielsen. Hagen er et idyllisk sted, og passer utmerket til en romantisk og intim stund for brudeparet. 

Det grunnmurede provianthus er Fredrikstads flotteste og mest særegne selskapslokale for store og spesielle anledninger. I de hvelvede salene Gyldenløwesalen og Kongesalen, dekkes det til langbord eller småbord. I festningens eldste og mest spesielle bygning feirer dere bryllupet. Etter middagen er vel overstått er det tid for dans og musikk ut i de sene nattetimene. 

Bombardersalen ligger i det nordøstre hjørnet av Tøihusbygningen og det historiske lokalet har plass til 80 personer. Salen er velegnet til sosiale tilstelninger, kurs og seminar.

Gjør bryllupsdagen enda mer minneverdig i en historisk bygning i Nordens best bevarte festningsby! 

Forsvarsbygg

• Forsvarsbygg tilbyr unike lokaler for spesielle anledninger i Nordens best bevarte festningsby.

• I Fredrikstad festning - Gamlebyen får dere en historisk ramme rundt arrangementet.

• Her er det mulighet for arrangementer både ute og inne.

• Du står fritt til å ha med egen mat og drikke. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet