Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Fredrikstad – en historisk by med levende atmosfære

Annonse fra Fairlån

Fredrikstad har en lang, stolt historie så vel som et yrende byliv. Fortid og nåtid møtes i en sjarmerende blanding av gammel og ny arkitektur, tradisjonstunge severdigheter og gode shoppingmuligheter. Et variert utvalg av spisesteder befinner seg kort vei fra storslått natur og flotte badeplasser.

Det kan være fristende med langhelger i Europas utvalg av små og store byer - men turist i egen by kan være vel så hyggelig. Det å utforske glemte perler eller oppsøke nye steder, kose seg med familie og venner i egen by, spise god mat og besøke spennende utfluktsmål, er aldri en dum ide. Eller hvorfor ikke ta et opphold på et av de mange rekreasjonsområder ved Fredrikstad? Å leke turist i sin egen by kan være morsomt og åpne opp for spennende overraskelser. Det kan dog koste litt, så hvis du overveier et forbrukslån så les gjerne forbrukerrådets anbefalinger først, og vær varsom med hvilket lån du velger.

Sykkelturer og øyhopping

Fra sykkeltur på Oldtidsveien til minicruise på Glomma, fra hole-in-one på Huseby og Hankø golfbane til spennende ferd året rundt i Oppdagelsesløypa på Roald Amundsen minne: mulighetene for flotte utendørsopplevelser er mange. Og flere av dem koster ikke en krone. I selve Fredrikstad venter gamlebyen, som er en av Norges mest populære attraksjoner. Her kan du nyte smakfulle måltider på byens restauranter eller bare en kopp kaffe på en av de hyggelige caféer. Du kan også besøke en av de mange design- og kunsthåndverkbutikker i de gamle bygninger.

Om sommeren kan du boltre deg i utendørslivet, som øyhopping i Hvalerøyene – øyene har flest solskinnsdager i året i Norge - guidet tur med båt i Hvaler skjærgård, eller sykkeltur langs Glommastien. Om vinteren er skiløypene like ved, og innbyr til mange gode timer i snøhvitt landskap.

Litteratur, jazz og hvalfangst

Fredrikstad har et rikt kulturliv. Du kan oppleve glasspusteri i Glasshytta, og besøke Østfold kunstnersenter, som er et formidlingssenter for samtidskunst. Den Gamle Bokbyen og Teglhuset ligger midt i gamlebyen, og er en arena for litteratur der også andre slags kunstneriske uttrykk, som jazz, klassisk musikk og scenekunst, presenteres for publikum. Renessansehagen på Isengran og Hvalfangermuséet i Gamlebyen er flere eksempler på Fredrikstadområdets unike attraksjoner. Skulle lysten være der kan du også besøke Gamlebyen Modelljernbanesenter. Det er et av Skandinavias største, og er en hel verden av små tog, biler, hus og landskap.

Å gi seg selv et avbrekk i en travel hverdag, uten å skulle planlegge lengere reiser, stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, kan gi gode minner og masser av overskudd. Og ikke minst kan det være en påminnelse om de gleder og fornøyelser som er rett utenfor ens egen stuedør.

Slik får du råd

Fredrikstad og omegn byr på mange muligheter som er både billige og gratis. Men hvis du gjerne vil ta en ordentlig langhelg full av gode opplevelser, god mat og nye utfluktsmål sammen med kjæresten, ektefellen, barn eller gode venner, kan det hende at du blir begrenset av din egen lommebok. Hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Frederikstad, kan du på hjemmesiden Fair-laan.no sammenligne de forskjellige lånevilkår. Her kan du få hjelp til å finne et ansvarlig lån med en realistisk tilbakebetalingsplan i forhold til din økonomi.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet