Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Bruker maling for å si at de er glad i Sarpsborg

Citroën-forhandler Ulf NAVN synes det er en bølge av positivitet i Sarpsborg, og nå pusser Citroën-forhandleren opp en kjedelig, grå vegg for å fortsette kampen mot det grå.

– Det er en gryende optimisme her i byen. Se for eksempel på Østre bydel og den flotte parken man har fått der. Folk i Sarpsborg har et ønske om å få til ting og det er nok hovedgrunnen til at vi stadig vekk styrker byen og dens omdømme, slår Ulf R. Johannessen hos Bertel O. Steen fast.

Citroën tar kampen mot det grå alvorlig, og det var herfra Johannessen og flere bilforhandlere hentet inspirasjon til å bidra til kampen mot det grå i sitt eget bybilde.

– Nå som vi har så mye flott å glede oss over her i Sarpsborg, er det fint å kunne bidra til festen.

Derfor har Johannessen nå funnet en kjedelig, grå sentrumsvegg. Den skal males i en frisk farge av malermestere.

– Dette blir et lite bidrag fra oss for å si at vi er glad i byen.

Ellers er Bertel O. Steen en ivrig sponsor av en rekke lokale klubber og lag. Dette blir en annerledes måte å gi tilbake til byens innbyggere.

– Vi er med i bybildet ellers, men dette blir på en ny måte og jeg håper det blir godt mottatt. Vi har forhørt oss med alt fra Riksantikvaren til Sarpsborg kommune om det bygget vi skal shine opp, og det er bare positivitet fra ende til annen.

– Håpet er selvsagt at dette vil inspirere andre til å bidra med sitt i kampen mot det grå.

– Jeg tror det gjør noe med oss mennesker at det er litt friske farger, og ikke gråtona industribygg. Det skaper liv, forteller Johannessen.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet