Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Med bolig i Begbyåsen kan den ene lett jobbe i Sarpsborg og den andre i Fredrikstad

Annonse fra OBOS og Block Watne

Med en ny bolig i Begbyåsen er det ikke noe problem for den ene å jobbe i Sarpsborg og den andre i Fredrikstad.

Det sier salgskonsulent Geir-Frode Wroldsen i Block Watne, mens han peker på kartet sammen med Karianne Westby Jensen som er eiendomsmegler i OBOS.

Fra Begbyåsen er det 13 kilometer til Sarpsborg med svært enkel tilkomst til E6 mot Sarpsborg via snarveien over Vetatoppen. Jobber du i Sarpsborg slipper du dermed køen på riksvei 109 via Rolvsøy.

– Det er sånne ting som kan gjøre tidsklemma til travle familiefolk litt mer overkommelig, mener Westby Jensen.

I ytterste konsekvens kan den nye utbyggingen på Begbyåsen skape større mobilitet i arbeidsmarkedet for folk bosatt i Fredrikstad og Sarpsborg.

– Vi ser i hvertfall i listene våre at det også er en del interessenter som nå er bosatt i Sarpsborg, så nedslagsfeltet for Begbyåsen er regionalt, sier Wroldsen.

Nedslagsfeltet for Begbyåsen er regionalt.

Geir-Frode Wroldsen, Block Watne

Uteområder ferdig opparbeidet

Alle boligene i Begbyåsen, både hus og leiligheter, leveres nøkkelferdig. Det gjelder også uteområdene.

– Tomtene leveres med ferdigplen, busker og blomster, oppkjørslene er asfalterte, det blir lekeplasser, sosiale soner og grøntområder som alle vil ha glede av. Også internveier leveres ferdig opparbeidet og det skal bygges en ny rundkjøring inn til feltet som skal sørge for trygg og effektiv trafikkavvikling, forteller Wroldsen.

Det er også gang og sykkelvei hele veien inn til sentrum, samt flere skoler og barnehager i nærheten.  

SNIKTITT: Her kan du se en tidlig skisse av Begbyåsen.

Leiligheter for alle behov

Også leilighetene i Begbyåsen tilpasses alle aldersgrupper og familiestørrelser. Det vil blir alt fra små og effektive toroms-leiligheter til store familieleiligheter med fire soverom.

– Vi gleder oss til vi kan presentere det første leilighetsprosjektet, sier Westby Jensen entusiastisk.

Vi gleder oss til vi kan presentere det første leilighetsprosjektet.

Karianne Westby Jensen

Moderne og effektive familieboliger

Første salgstrinn i regi av Block Watne består av kjedede eneboliger på ca. 130 m2 (bruttoareal) forbundet i hverandre av carporten mellom boligene.

– Dette vil være moderne og effektive familieboliger med tre soverom, to stuer og to bad. Alle boligene leveres med god standard og spennende løsninger, forklarer Wroldsen, som sitter med en følelse av at det kommer til å bli rift om boligene i dette byggetrinnet. 

Kort tid til start

– Salgsstart for Block Watnes første salgstrinn er i løpet av april, og byggestart er beregnet til høsten 2017. Deretter går det fra seks til tolv måneder før de første boligene er klare til innflytting, sier Wroldsen.

– For OBOS ligger det an til at første salgstrinn kommer på senvåren 2017 og at vi i første omgang presenterer en blokk med ca. 20 leiligheter i flere forskjellige størrelser og planløsninger, forteller Westby Jensen. Også her legges det stor vekt på kvalitet og trivsel. 

Deilig forstadsliv med rå utsikt

Wroldsen sier at alt er tilrettelagt for at drømmer skal gå i oppfyllelse når man kjøper bolig i Begbyåsen.

– Å bo her, blir smaken av det deilige forstadslivet kombinert med rå utsikt, nærhet til naturen og nærhet til kaffebarene i sentrum, sier han og legger til at det ennå vil gå noen uker før de første prospektene offentliggjøres.

– Boligene vil bli solgt til fastpris etter førstemann-til-mølla-prinsippet og salgsstart er i siste halvdel av april, sier Wroldsen og Westby Jensen. Husk at OBOS medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart etter hvor lang ansiennitet du har. Dette gjelder også for Block Watnes boliger. Wroldsen og Westby Jensen avslutter med å be folk som er nysgjerrig om å melde sin interesse på www.begbyåsen.no

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet