Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Begbyåsen: Fantastisk utsikt til by og natur

Annonse fra OBOS og Block Watne

Er du klar for ny bolig på en vestvendt tomt med 180 graders panoramautsikt? Her kan du få muligheten til dyrke familielivet og gi barn eller barnebarn et trygt og godt miljø.

Drømmen blir virkelighet når OBOS skal bygge rundt 220 leiligheter og Block Watne skal bygge ca. 200 småhus og eneboliger med fantastisk utsikt over Fredrikstad. 

Helse på grønn resept får du dessuten gratis i Begbyåsen, for det er nemlig en klar sammenheng mellom god helse og vakre omgivelser. Her kan du bo i et moderne område der du har alle forutsetninger for å leve lykkelig, enten du er singel, tilhører en barnefamilie eller er en senior på utkikk etter en enklere hverdag. 

Perfekt for seniorer

Naturskjønne Begbyåsen i Fredrikstad, ligger bare 15 minutters gange fra Gamlebyen. Tilhører du gruppen av godt voksne innbyggere i Fredrikstad, vil Begbyåsen bli et fantastisk sted å bo. Med sine lettstelte og moderne boliger bør du allerede nå vurdere å investere i de perfekte omgivelser for et trygt seniorliv.    

God utsikt = bra helse

Hus og leiligheter med god utsikt er vanligvis de mest populære. Det er det gode grunner til, fordi god utsikt og natur er bra for helsen din, i hvert fall hvis man skal tro på forskning som er knyttet til effektene utsikt har på helsen.

Bare det å se natur kan være nok til at du føler deg bedre. De som bor i områder som er fine, opplever egen helse som bedre enn de som bor i mindre pene omgivelser. Så la oss minne om noen av de mange godene du får i Begbyåsen: utsikt, utsikt og atter utsikt. Byens flotteste sådan!

Artikkelen fortsetter under bildet.

DETTE KAN DU HVILE ØYNENE PÅ: Storslått utsikt til by og natur fra Begbyåsen.

Grønne miljøer senker blodtrykket

På andre siden av grensen, drøyt seks timers kjøring fra Begbyåsen, jobber Terry Hartig. Han er professor i miljøpsykologi ved universitetet i Uppsala, og har i flere studier dokumentert at naturen har en helsebringende effekt. Noen av de mest interessante funnene hans er at mennesker, som oppholder seg i boliger med utsikt til natur, opplever at blodtrykket synker raskere etter en stresset situasjon sammenlignet med de uten utsikt.

I en artikkel som kan leses på forskning.no forklarer Mari Sundli Tveit, rektor ved Norges miljø- og biovitenskapelige (NMBU) hvor mye omgivelsene påvirker helsa vår, både fysisk og psykisk.

– Det finnes mye forskningsbasert dokumentasjon på hvordan det skjer, ofte på mer direkte måter enn man tror. Det gir positive helseeffekter bare å ha utsikt til grønne miljøer. Kjente effekter er raskere bedring etter stress og mental utmattelse, forteller hun.

Til og med barna blir ifølge studier smartere av utsikt. En amerikansk undersøkelse viste at barn bosatt i en by, som hadde daglig utsikt til naturen, utførte en rekke psykologiske tester bedre enn de som ikke hadde naturomgivelser. 

Den sosiale kapitalen styrkes

I tillegg fremgår det av ulike undersøkelser at den fysiske helsen påvirkes av støy, utslipp, nærhet til parker og grøntområder, nærhet til private og offentlige tjenester og tilgang til kollektivtransport. Den mentale helsen påvirkes på sin side av identitet, tilhørighet, status, trygghetsfølelse og opplevd mening.

Alle de ovennevnte faktorene vil bli viktige kvaliteter i den storstilte utbyggingen av Begbyåsen. Fordi både Block Watne og OBOS er opptatt av trivsel når de planlegger nye boligfelt. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet