Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Komfortabel bil med plass til sju, sa du?

Annonse fra Stamsaas Fredrikstad

Enten du skal cruise til Hvaler eller kjøre på humpete brostein i sommer er Ford S-MAX et funn.

Når du skal kjøpe bil, hva leter du etter? Om du er blant de som setter trygghet, komfort og god plass høyt på lista, kan du få alle ønskene oppfylt hos Stamsaas Fredrikstad.

Den nye S-MAX klarer kunststykket å kombinere de tre kanskje viktigste faktorene. Med plass til opptil syv personer er det kanskje ingen overraskelse at den har blitt en familiefavoritt. Likevel skal det ikke gå på bekostning av komforten.

Åpningstider:

Butikk: 09:00-17:00 (10-14)

Verksted: 07.00-16.30

Humpete vei? Ikke noe problem!

Det er ikke bare sittekomforten du får i en S-MAX. Enten du kjører på brostein i Gamlebyen eller cruiser ut mot Hvaler, så er Ford S-MAX en drøm på veien, fordi den takler alle slags forhold. 

Bilen har nemlig intelligent firehjulstrekk som tilpasser seg underlaget du kjører på og fordeler kreftene mellom frem- og bakaksling.

Parkeringsassistenten gjør jobben, du kan ta æren

Å kjøre bil skal være gøy og med S-MAX har du fullt opp med praktiske hjelpemidler som gjør kjøringen til en drøm. Hva med fjernlys som ikke behøver å blendes for møtende trafikk og styringssystem som hjelper deg i krappe svinger er imponerende? 

Parkeringsassistenten er også noe for seg selv. Det er så enkelt som å trykke på en knapp, så varsler bilen deg om en passende plass og så guider den deg attpåtil til en plettfri parkering.

Bilen som tar hensyn til farer

Uforutsette farer i trafikken er ikke noe man vil oppleve, så derfor er det ekstra trygt med et antikollisjonssystem som holder et våkent øye med fotgjengere og biler. Hvis du ikke reagerer på systemets varselsignaler, vil bilen automatisk iverksette bremsing for å unngå eller redusere effekten av et potensielt sammenstøt.

Flaks for FORD-eiere!

Som FORD-eier kan du laste ned en praktisk app til Android eller iPhone. Der får du sjekkliste for kjøretøyet, kan du bestille service, finne nærmeste bensinstasjon, få nødhjelp, nyttige tips og tilbud og ikke minst holder den kontroll på hvor du har parkert!

Ta en uforpliktende tur innom Stamsaas Fredrikstad. Du finner oss i våre splitter nye lokaler på Rolvsøy:

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet