Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Reinert prøver seg som ellevill eiendomsmegler

Annonse fra Eiendomsmegler1

Reinert skal selge tomannsboliger på ett av Fredrikstads mest aktuelle boligfelt. Her byr den ferske, uatoriserte megleren på en sniktitt inn i Lokalveien 27.

Vil du se mer?

Sjekk ut Lokalveien 27 på Finn.no eller bestill prospekt her!

Visning førstkommende onsdag klokka 18.30-19.30 og søndag kl. 13.00-14.00.

For mer informasjon kontakt Heine Kristoffer Aas på telefon 69352030, mobil 951 29 058 eller mail: heine@em1fredrikstad.com

Interessert i Lokalveiens neste byggetrinn? Her finner du mer informasjon!

Eller sjekk ut Gaustadsvingen 1 - leilighetene med sjøutsikt i samme område.

Det er med friskt mot at Reinert har tatt på seg oppgaven som eiendomsmegler, men som vanlig er han aller mest opptatt av å nyte livet.

– Her kan'u parkere bilen og la'n stå helt til manda'n, for her har'u alt i nærheten, gliser han. 

Tomannsboligen Reinert snakker om er i boligområdet Fjærå Vest, som ligger idyllisk til i Manstad. Med eventyrlig utsikt til Elingårdskilen og avslappende grøntarealer har prosjektets egentlige megler klokkertro på området.

– I tomannsboligen kommer du så høyt opp i terrenget at du får panoramautsikt, så du får naturen inn i stua, forteller Heine Kristoffer Aas i Eiendomsmegler1.

– Du kan ligge på sofa'n og kose deg og sleppe øye så langt det når, råder Reinert om utsikten.

– Trykker'u hue godt ut av vinduet og legger te godvilja i tillegg, så ser'u Hankøsundet, mener Reinert.

Se video av den elleville visningen øverst i saken.  

Tumleplass for godværsentusiaster

Tomannsboligene i Lokalveien har et lyst og moderne preg.

– Kvalitet har stått i fokus i valg av materialer og i byggeprosessen.  Her er det ikke utført på enklest mulig måte, men det er gjennomført arbeid. De gjør litt ekstra ut av det, forteller megleren.

Mange vil nok sette pris på loftstuen med gode vindusflater og gode solforhold. Med to uteplasser blir det lett å utnytte godværet i Manstad.

– Dessuten sitter du forholdsvis skjermet fordi det er plantet hekk, forteller megleren.

– Du får naturen inn i stua.

Heine Kristoffer Aas, Eiendomsmegler1

Kommer for å bli i Manstad

Derfor er det kanskje ikke rart at Heine ofte ser at den typiske Manstad-kjøper trakter etter nærhet til vannet og båtplass, samt skog og mark.

 Jeg opplever Manstad som et populært og attraktivt område. Vi ser at mange av de som bor her trives og blir boende lenge, forteller megleren.  

– Her er alt man måtte ønske seg av et nærmiljø, og litt til.

Eiendomsmegler Heine Kristoffer Aas om Manstad

Eiendomsmegleren mener boligen er allsidig, så den typiske kjøperen er ikke fastslått.

Godt voksne har alt de trenger på første plan, men det passer også godt til barnefamilier. Det er to bad og to stuer som gjør at det er plass både til eierne, barn og ungdom eller barnebarn, oppsummerer han.

Til tross for at tomannsboligen ligger i landlige og avslappende omgivelser, er det nærhet til det meste om man bor med adresse Fjærå Vest.

Gåavstand til skole, restaurantene i Engelsviken, golfbaner, svømmehall er bare blant noen av fordelene.

– Her ute er det på mange måter et eget samfunn med alt man måtte ønske seg av et nærmiljø, og litt til.

Boligen står innflytningsklar og det er planlagt flere tomannsboliger i Lokalveien. De blir en del av et moderne nabolag i sterk anmarsj.

– Boligfeltet her har hatt og kommer til å ha stor utvikling, bekrefter megleren.

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet