Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik forvandlet de gamle kontorlokaler til sjarmerende boligdrøm

Annonse fra Solid Prosjekt

Leilighetsbygget på den historierike industritomta i Fredrikstad er et frieri til de som ønsker en moderne bopel med sjel.

Spinderiet

Visning søndag kl. 15-16 og mandag kl. 17-18 i de to leilighetene i det historiske kontorbygget.

Se den lekre leiligheten på 76 kvm her.

Se den unike loftsleiligheten på 83 kvm her.

Interessert i Spinderiets nybygg? Sjekk ut disse spennende selveierleilighetene i andre etasje og fjerde etasje.

For spørsmål, kontakt megler Henning Hesselberg på 95 85 01 92 eller Tonje Aasvangen på 90 83 88 22.

  • Lyse og solrike leiligheter med gode planløsninger og smarthus-teknologi.
  • Gåavstand til Gamlebyen og byfergene. Grøntarealer og Glommastien rett utenfor dørstokken.
  • Området er et stykke industrihistorie i Fredrikstad.

Det gamle teglstensbygget hørte til industriområdet hvor Fredrikstad Cheviotspinderi holdt hus fra tidlig 1900-tall. Fra før er det oppført nye, moderne leilighetsbygg på tomta. Det er kontorbygget som nå er omgjort til tre leiligheter.

–  Mange ønsker å bo i et gammelt bygg med sjel, men jobben med å gjøre i stand er både dyr og tidkrevende. Da blir det ofte med tanken, sier Hans Magnus Lutnæs fra Solid Prosjekt.

Det bevaringsverdige bygget setter sitt helt spesielle preg i det nokså ferske boligområdet Spinderet, like ved Gamlebyen. Nå som leilighetene er lagt ut for salg er Spinderiet komplett.

–  De som kjøper her kan flytte rett inn. Her kommer man til dekket bord, smiler Lutnæs fornøyd mens han skuer mot det tidligere kontorbygget.

–  Slike leiligheter er ikke hverdagskost

For det er litt av et prosjekt Solid har vært med på. De har gjort nødvendige reparasjoner på byggets rustikke fasade. Innsiden er forvandlet til tre delikate, moderne leiligheter, som likevel beholder sjarmen som utsiden av bygget inviterer til.

 Det er ikke ofte vi har slike objekter til salgs her i Fredrikstad. Her han man historien i veggene, påpeker Hans Magnus Lutnæs og viser stolt frem de innbydende leilighetene. Her er det lett å se for seg at det er godt å bo.

–  Vi har selvsagt måtte tilpasse oss byggets struktur, så vi får en fantastisk kombinasjon av historie og et moderne preg. Det er for eksempel smarthusløsning her, nevner Lutnæs.

–  Helt solgt

Spinderiet omringes av flotte turområder, grøntarealer, vannspeil og Glommastien som leder rett til Gamlebyen og byferga.

Steinar Forsberg er en flittig turgåer og hundene Boss og Knut er blant de som daglig nyter godt av turområdene. Han får ikke fullrost Spinderiet nok.

–  Kona mi og jeg hadde planlagt å flytte en stund da vi fant leiligheten her. Vi så på andre nybygg i Fredrikstad, men det var her på Spinderiet vi ble helt solgt, forteller Forsberg.

– Det er et veldig hyggelig miljø her.

Steinar Forsberg, beboer

Naboene samles til hyggekvelder

Spinnerikroken har, tross sin unge alder, etablert seg som et herlig sted å bo og naboskapet er godt, skal vi tro Forsberg.

Det er et veldig hyggelig miljø her. Vi har en årlig samling for alle her ute på gressplenen, forteller Forsberg, mens han peker mot grøntområdet foran Spinderiet.

Med den flotte utsikten til Fredrikstadbroa og bysiden kan man bare se for seg den enorme idyllen her på varme sommerkvelder.

– Vi har sett at beboerne her bruker grøntarealene rundt som et rekreasjonsområde. Vi synes jo det er ekstra hyggelig at de setter sånn pris på områdene og tar de i bruk, sier Lutnæs fra Solid Prosjekt. 

Redaksjonen i Fredriksstad Blad har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet