BYGGMAGASINET

Suksess bygger på godt arbeidsmiljø!

Peab Østfold er en del av Nordens største entreprenørkonsern. Likevel er de kanskje mest stolte av være en del av den lokale utviklingen. Spennende prosjekter i nærmiljøet kombinert med et godt arbeidsmiljø, er selskapets suksessformel.

Rectangle, Font, Aqua

ANNONSØRINNHOLD FRA

– For oss er det nyttig å jobbe med mye forskjellig. Det motiverer våre ansatte, og det bygger kompetanse og erfaring for oss som selskap, mener regionleder Trond Bergsland.

Siden Peab Østfold etablerte seg i regionen for ganske nøyaktig ti år siden, har både staben og porteføljen blitt stadig større.

De har jobbet med alt fra tomteutvikling i egen regi, til næringsbygg og boligprosjekter for andre utbyggere.

For tiden har Peab Østfold totalt fem prosjekter under bygging eller som nettopp er ferdigstilte i Sarpsborg, Halden, Moss og Våler.

– Prosjektene gir et godt bilde på bredden i hva vi jobber med, fra nybygg av leiligheter til totalrehabilitering innen næring og offentlige bygg, sier regionlederen.

For oss er det nyttig å jobbe med mye forskjellig. Det motiverer våre ansatte, og det bygger kompetanse og erfaring for oss som selskap.

Trond Bergsland, regionleder Peab Østfold

"

Lokale "kjempeprosjekter"

På Hafslundsøy i Sarpsborg skal Peab nå i gang med Sandbukta Terrasse, totalt 50 leiligheter fordelt på fem bygg med utsikt over Glomma. Arbeidene starter for fullt i disse dager, og byggherre er Halden Boligbyggelag.

I Halden er de i gang med å totalrehabilitere et 9000 kvadratmeter stort bygg på tomta til Norske Skog Saugbrugs. Prosjektet er et ledd i den nye samlokaliseringen av yrkesfagopplæringen i Østfold ved Halden VGS, og utføres for Porsnes Utvikling AS.

For ikke lenge siden ferdigstilte de også nye Svinndal Idrettshall i Våler.

– Alle prosjektene er vi stolte av å få være med på. En kombinasjon av pris, oppgaveforståelse, gjennomføringsevne og ikke minst teamene vi presenterte for byggherrene er viktige årsaker til at vant fram i anbudsrundene, tror Trond.

Som om ikke det var nok, skal de til sommeren overlevere to bygg i Midtveien 8 på Høyden i Moss. Dette er et egenutviklet Peab-prosjekt, der de to siste byggene skal stå ferdig senere i år.

Totalt vil prosjektet bestå av 140 leiligheter med flott utsikt i landlige omgivelser.

Coastal and oceanic landforms, Natural landscape, Urban design, Water, Plant, Sky, Watercourse, Lake, Bank
Urban design, Cloud, Sky, Plant, Building, Window, Sunlight, Tree, Condominium, Grass
Building, Asphalt
Hard hat, High-visibility clothing, Helmet, Workwear, Sky, Tradesman, Tree, Engineer, Asphalt, Water
Field house, Interior design, Wood stain, Building, Hall, Floor, Flooring, Hardwood
Interior design, Material property, Wood, Flooring, Floor, Wall

Suksessen ligger i arbeidsmiljøet

Regionlederen er tydelig på at mye av suksessen skyldes det gode arbeidsmiljøet og lagånden i selskapet. For Peab er det viktig med god kjønnsbalanse på ulike nivå, der alle er en del av fellesskap.

– En dyktig stab bestående av både kvinner og menn er viktig for miljøet. Det bidrar til å bygge sterke team. Med de riktige medarbeiderne, har vi alle muligheter til å lykkes med alle våre prosjekter, mener Trond.

Han forteller om en sammensveiset gjeng, som strekker seg helt fra lærlinger til ledelse. For Peab er målet at alle ansatte skal bli sett, få tett oppfølging hele veien og føle tilhørighet.

– Vi er en veldig fin gjeng som er kamerater både på jobb og på fritiden, og vi har lavt sykefravær. Når folk har lyst til å gå på jobb, har vi på mange måter lagt grunnlaget. Da kommer resten av seg selv, mener Trond.

Hard hat, High-visibility clothing, Natural environment, Smile, Helmet, Workwear, Engineer, Tradesman, Sleeve, Orange

DYKTIGE DAMER: I den dyktige staben til Peab Østfold finner du flere kvinner. HMS-leder Elisabeth Nielsen (f.v.) og prosjektleder Charlotte Dangstorp er to av dem.

Jentene trives i Peab

Peab Østfold har i dag en rekke kvinnelige medarbeidere, i ulike deler av organisasjonen og på ulike prosjekter.

På Sandbukta Terrasse finner vi prosjektleder Charlotte Dangstorp. Prosjekteringsleder Synnøve Bangor Edvardsen jobber for tiden på Halden VGS-prosjektet, der vi også finner tømrerlærling Gina Amanda Johannesen.

– Synnøve er ansvarlig for å få frem arbeidstegninger til produksjonen, og har en nøkkelrolle i alle prosjekter hvor vi er totalentreprenør, forteller Trond.

I tillegg har Peab Østfold både kvinnelig HMS-leder, Elisabeth Nielsen, og kontoransvarlig Stine Charlotte Kjernsbæk. Sistnevnte har personalansvar for alle fagarbeiderne i selskapet, og har dessuten en nøkkelrolle når det gjelder miljø og trivsel.

– Det er også på sin plass å nevne vår nye økonomi-controller Anette Alne, som begynner 1.juni. Hun er siste tilvekst hos oss, og som vi er utrolig fornøyde med å få på laget, sier Trond.

Hard hat, High-visibility clothing, Smile, Helmet, Workwear, Sky, Cloud, Building, Engineer, Asphalt

TRIVES I PEAB: Prosjekteringsleder Synnøve Bangor Edvardsen (f.v.) og tømrerlærling Gina Amanda Johannesen stortrives i Peab. For tiden jobber de på det nye rehabiliteringsprosjektet til Halden VGS.

Dette er Peab

  • Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med kontorer i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

  • Forretningsområdene til konsernet er bygg, anlegg, industri og eiendomsutvikling.

  • I Norge har Peab 1500 medarbeidere og en årlig omsetning på 6,1 milliarder kroner.

  • Peab sin avdeling i Østfold har nærmere 50 ansatte, og satser på betong og tømrerarbeider i egenregi eller som totalentreprenør for andre utbyggere.

    Les mer

High-visibility clothing, Hard hat, Sky, Workwear, Tradesman, Cloud, Orange, Vest, Engineer, Headgear
Hard hat, High-visibility clothing, Construction worker, Composite material, Tradesman, Workwear, Engineer, Helmet, Wood, Track
High-visibility clothing, Road surface, Sky, Vehicle, Workwear, Tree, Asphalt
High-visibility clothing, Hard hat, Workwear, Blue, Helmet, Headgear, Engineer
Hard hat, Blue-collar worker, Sky, Tradesman, Workwear, Wood, Building, Cloud, Wall, Vest
High-visibility clothing, Hard hat, Workwear, Tradesman, Helmet, Asphalt, Wood, Vest, Engineer, Tree
High-visibility clothing, Hard hat, Workwear, Smile, Cloud, Tradesman, Infrastructure, Helmet, Engineer
Hard hat, Construction worker, Tradesman, Smile, Workwear, Helmet, Headgear, Engineer

Ambisjoner om vekst

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med virksomhet i Sverige, Norge og Finland. I Norge har Peab om lag 1500 medarbeidere fordelt på alle landets regioner.

Avdelingen i Østfold ble etablert i 2011, og ledes i dag av regionleder Trond Bergsland og prosjektsjef Geir Dammyr. Med seg på laget har de nærmere 50 ansatte fordelt på fagarbeidere, funksjonærer og lærlinger.

Peab er i dag en veletablert og solid aktør i Østfolds byggebransje. De er kjent for å være nyskapende og fleksible – stadig på jakt etter nye, spennende prosjekter.

Med ambisjoner om stadig vekst, er de stadig på utkikk etter flere medarbeidere som kan være med å styrke staben.

– Ambisjonen vår er å vokse. For å ruste oss for fremtiden har vi fokus på både videreutvikling og nyrekruttering for å bygge en dyktig og motivert stab, sier Trond.

"

Vi er opptatt av å skape et trygt og godt arbeidsmiljø, der er alle en del av et fellesskap. Hos Peab er du i godt selskap, for å si det sånn!

Trond Bergsland

I godt selskap

I Peab kan du jobbe i et stort konsern, som samtidig har sterk lokal tilhørighet. Godt organiserte byggeplasser med høyt faglig nivå på både fagarbeidere og funksjonærer, er noe som kjennetegner Peab som arbeidsplass.

– Hos Peab er du i godt selskap, for å si det sånn! Alt fra overordnet fokus på HMS til gode faglige utviklingsmuligheter for den enkelte er noe vi er kjent for, sier Trond.

Peab består av alt fra erfarne fagfolk med lang fartstid til unge håndverkere som er sultne på nye utfordringer.

– Vi har også tradisjon for å ta inn lærlinger. Stabil rekruttering er viktig for å sikre håndverksfagenes fremtid, både når det gjelder tømrer og betong, avslutter Trond.

Kontakt

Adresse
Rådmann Siras vei 2
1712 Grålum

Telefon
982 65 609

E-post
trond.bergsland@peab.no

tune byggservice

Bygd på kvalitet,
samhold og trivsel

Plant, Musician, Orange, Lighting, Brickwork, Brick, Wood, Tradesman, Workwear

backe østfold

Backe Østfold med
nytt rekordår

Motor vehicle, Smile, Building, Workwear