BYGGMAGASINET

Alt du trenger,
er en drøm!

Våren er høytid for små og store byggeprosjekter. Alt du trenger, er en drøm. Dammyr Bygg fikser resten!

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Med fjorårets usedvanlige sommer, ble hytteidyllen viktigere enn noensinne. Mye tyder på at det for mange ligger an til hjemmeferie også i år.

Det har ført til at mange ønsker å kjøpe seg hytte, pusse opp den man har – eller kanskje slå til med et nybygg.

– Du kan trygt si det er hektisk for tiden. Det er tydelig at folk legger pengene de vanligvis bruker på utenlandsferie, i et oppussingsprosjekt. Det er jo selvfølgelig en smart investering, mener Per-Christian Sperlin.

Daglig leder i Dammyr Bygg forteller om stor pågang blant både hyttekunder og andre folk med byggeplaner.

– Det går i både nybygg, tilbygg og rehabiliteringer. Vi bygger, søker og tegner, og håndterer hele prosessen for kunden. Tilgjengelighet med egen båt har vi også. Trengs det helikopter, kan vi også ordne leie av det, forsikrer han.

Boats and boating--Equipment and supplies, Naval architecture, Water, Sky, Boat, Watercraft, Vehicle, Lake

PÅ LAND OG TIL VANNS: Dammyr Bygg har både fagkunnskap og fremkomstmidler for å kunne bygge hytter stort sett hvor det måtte være.

Hyttebyggeren som er "overalt"

Med avdelinger i Moss og på Hvaler i tillegg til Fredrikstad, dekker Dammyr Bygg et stort område. De jobber over hele regionen – fra Halden i sør, via indre Østfold til Son og Drøbak i nord.

De siste årene har firmaet jobbet mye på Hvaler, hvor de hatt flere hytteprosjekter både på Kirkøy og Vesterøy. For tiden bygger de nye hytter på Nordre Sandøy og i Fastlandsveien.

– Hytta i Fastlandsveien ligger bare rundt 20 meter fra sjøen, i idylliske omgivelser. Det er en helt ny elementhytte fra Viken Hytter, forteller Per-Christian.

Før arbeidet kunne starte, rev de eksisterende hytte, anneks og utedo på tomta. Deretter bygget de en ny hytte helt fra grunnen. Prosjektet ble påbegynt i oktober 2020, og hytta ferdigstilles i disse dager.

– Vi bygger også brygger for hyttekundene våre. Da fikser vi gjerne den gamle og utvider eksisterende løsning. Trebrygger får mye juling så det trengs noen skippertak i ny og ne, forteller Per-Christian.

Interior design, Window, Building, Fixture, Wood, Shade, Floor, Line, Flooring, House

DET GODE HYTTELIV: Med Dammyr Bygg har du gode utsikter til et vellykket byggeprosjekt og et godt hytteliv i fremtiden.

Dammyr Bygg AS

  • Etablert i 2007, og er i dag en av Østfolds største aktør innen skadesanering.

  • 29 ansatte med relevant utdanning og høy kompetanse innenfor byggfag.

  • Ønsker å være kundens førstevalg innen skadesanering og håndverkstjenester.

  • Håndterer hele prosessen, fra sanering til rehabilitering eller oppføring av nybygg.

  • Mesterbedrift med sentral godkjenning og sertifisert våtromsbedrift.

  • Samarbeider med flere av landets største forsikringsselskaper.

Opp av asken

Dammyr Bygg er jobber med mye mer enn bare hytter. Firmaet er også en betydelig aktør i lokalmarkedet innen skadesanering og gjenoppbygging etter brann og vannskader.

Et av de nyeste prosjektene de har jobbet med, er den gamle direktørboligen i Bryggeriveien 65. Huset tilhørte i sin tid bryggeriet, men i november 2019 brant det gamle teglsteinshuset fra 1800-tallet ned til grunnen.

Dammyr Bygg fikk jobben med å bygge huset opp igjen, på oppdrag fra huseier og forsikringsselskap. Prosjektet hadde oppstart i november 2020, og et nytt hus i tre er straks innflytningsklart.

– Utfordringene med et slikt prosjekt er ofte tilknyttet både grunnforhold, beliggenhet og arkitektur. Selv om det var et teglsteinshus fra 1800-tallet i tett bebyggelse, var det ikke verneverdig. Både tegninger, søknadsprosess og selve byggingen har gått veldig greit, sier Per-Christian.

Sky, Daytime, Property, Window, Building, Fixture, Wood, House, Stairs, Neighbourhood
Land lot, Sky, Plant, Window, Building, Fixture, Door, House, Stairs, Wood
Sky, Building, Plant, Wood, Slope, Window
Interior design, Building, Window, Wood, House, Shade, Floor, Flooring, Wall
Interior design, Wood stain, Property, Window, Fixture, Paint, Flooring, Floor, Shade
Interior design, Building, Flooring, Fixture, Floor, Paint, Wall
Interior design, Property, Fixture, Paint, Wood, Window, Lighting, Flooring, Floor, Wall
Interior design, Building, Wood, Shade, Floor, Flooring, Fixture

GJENOPPBYGGET PRAKTBOLIG: Dammyr Bygg har tatt hele jobben med gjenoppbygging av den gamle direktørboligen i Bryggeriveien.

Bruk tid på planleggingen!

Selv om det nok er i seneste laget å begynne på større prosjekter du skulle hatt ferdig til årets sommersesong, anbefaler Per-Christian folk å begynne planlegging av neste års prosjekt allerede nå.

– Da får du god tid til å tenke på detaljene, tegne, prise og planlegge slik at hytta står klar til bruk når sommeren kommer. Mye "armer og bein" blir aldri noen billig løsning, understreker han.

God planlegging er rett og slett veldig kostnadseffektivt. Da får du også god oversikt på hva som trengs av ulike fagfolk, og du unngår "løse tråder" blant annet når det gjelder tekniske installasjoner.

– Du trenger ikke ha noe annet enn en drøm og et ønske for å kontakte oss i Dammyr Bygg. Selvfølgelig, jo mer som er klart, jo enklere blir prosessen. Uansett har vi mange gode råd å komme med, sier Per-Christian.

Outerwear, Window, Gesture, Sleeve

ERFAREN HYTTEBYGGER: Even Ramleth er en dreven håndverker med mange hytteprosjekter på samvittigheten.

Velg egnede materialer

Han oppfordrer også folk til å tenke grundig gjennom på materialvalg utvendig, og han minner om at å bygge hytte ved vannet langt mot nord krever bestandige produkter.

Design er absolutt viktig, men det finnes gjerne mange alternativer som er relativt like i uttrykket. Da er det smart å velge noe som er velprøvd.

– En sjønær hytte må tåle hardt vær og fuktighet. Det er ikke alle eksotiske materialer passer så godt i vårt klima, for eksempel kebony og gråpatinerte hytter, som mange vil ha, forteller Per-Christian.

Han understreker at det finnes gode alternativer.

– Malmfuru er et kjernevedprodukt fra Norge. Det er alltid et sikkert valg i vårt klima, og man får det samme uttrykket, anbefaler hyttespesialisten.

Kontakt

Adresse
Tomteveien 21, 1618 Fredrikstad
Strandvegen, 1680 Skjærhalden

Telefon
906 60 437

E-post
post@dammyrbygg.no

meyers vaskeservice

Ren kvalitet, helt
uten kjemikalier

Woody plant, Building, Leaf, Window, Wood, House, Grass, Wall, Fence

arildsborg

Snart byggestart for
Arildsborg

Interior design, Tower block, Land lot, Residential area, Plant, Building, Sky, Condominium, Neighbourhood