BYGGMAGASINET

Nå er det tid for vårsjekk!

Byggmester Tom Ole Fjeld oppfordrer folk til å se over eget hus utvendig. Om vinduer, tak, kledning eller terrasse virker modent for utskifting kan han og kollegene bistå med fagkunnskap.

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Sola titter omsider frem, og nattefrosten er snart forbi.

Da klør det brått i grønne fingre, men før man går løs på hagen bør man kanskje gå en liten æresrunde rundt boligen sin?

– Ta en vårsjekk av eget hus, gå rundt huset - se på vinduer, kledning og tak. Er det noe som ikke stemmer, slå på tråden til oss. Da kommer vi og gir en fagmessig vurdering, og du kan få et uforpliktende tilbud om det trengs reparasjon av noe slag, sier Tom Ole Fjeld.

Hans erfaring er at folk tenker mest på det innvendige, og fokuserer ofte på det som brukes mest – som stue, bad og kjøkken.

Er man i forkant på utvendig vedlikehold sparer man penger, for når noe først går skikkelig galt kan det bli dyrt og omfattende å fikse problemet.

Det er mye en god håndverker kan hjelpe til med. Kontakt oss, så kommer vi og gir deg en fagmessig vurdering og et uforpliktende pristilbud.

Byggmester Tom Ole Fjeld

"

Pass på "husets paraply"

– Det skal se fint og flott ut inne, men man kan ikke glemme alt det utvendige som kanskje ikke er like synlig i hverdagen. Holder ikke taket, trenger du ikke et fint gulv inne, illustrerer byggmesteren.

Han understreker at taket er det viktigste på hele huset.

– Man pleier gjerne å si at tak har 30 års levetid i snitt. Drøyer man intervallene for lenge kan man risikere at vannet renner tvers gjennom, og det oppdages kanskje først når det blir fukt inne. Taket er hatten eller paraplyen til huset, sier Tom Ole.

Hans oppfatning er at folk flest i dag ønsker å bruke minst mulig tid på vedlikehold. Derfor dukker det stadig opp nye og holdbare produkter som skal forenkle og minimere vedlikeholdsbehovene.

– Det kommer mye nytt i vår bransje, og det er en fordel for kunden. I dag finnes det mange vedlikeholdsvennlige løsninger. Vedlikeholdsfritt liker jeg ikke si, for det finnes i praksis ikke noe som tåler alt i all tid, sier han.

Sky, Plant, Smile, Tree, Glove, Headgear

TID FOR OPPUSSING: Dag-Håkon Frantzen er en dreven tømrer, som har erfaring med det meste. Han tar gjerne jobben med å bygge ny terrasse, reparere taket eller andre ting du trenger en dyktig håndverker til.

Folk verner om fritiden

Mange kledninger som er vedlikeholdsvennlige er såpass bestandige at det holder med enkelt ettersyn. Man trenger ikke bruke tid på beising og maling, og er den montert riktig av fagfolk er det fint lite å følge opp.

På terrassefronten er det også blitt mange valgmuligheter med vedlikeholdsvennlige terrassebord i kompositt samt merket Møre Royal som stadig flere sverger til.

– Da slipper du å smøre inn med olje hvert år, og det finnes et stort spekter av farger og muligheter, forteller Tom Ole.

En del flytter i leilighet for å få mindre vedlikehold av hus og hage, men med de rette materialene kan man fint bo i et hus uten å måtte bruke all sin tid på vedlikehold.

– Mange velger eksempelvis glassrekkverk på verandaer og terrasser. Det har blitt veldig trendy. Glass er enkelt å vedlikeholde, og det ser fint ut, sier han.

Wood stain, Tradesman, Carpenter, Workwear, Flooring, Floor, Brickwork
Saw chain, Tradesman, Chainsaw, Tree, Wood, Glove
Sky, Plant, Window, Tree, Wood, Cottage, House, Siding
Road surface, Wood, Flooring, Grass
Body of water, Wood stain, Sky, Property, Plant, Tree, Sunlight, Grass
Street fashion, Plant, Leg, Helmet, Branch, Waist, Wood, Dress, Knee, Thigh

Byggmester T.O.Fjeld AS

  • Etablert i 2013 av Tom Ole Fjeld, som har nærmere 40 år erfaring i bransjen.

  • Firmaet har i dag seks ansatte.

  • Tilbyr tradisjonelle tømrertjenester, med restaurering av hytter og boliger som spesialområde.

  • Forhandler i kjeden Idéhus.

  • Kjent for skikkelig håndverk, god service, fleksibilitet og tett oppfølging.

  • Fornøyde kunder er firmaets beste markedsføring.

  • Tilbyr også totalentrepriser, i tett samarbeid med håndplukkede samarbeidspartnere.

  • Kan hjelpe til med skifte av vinduer, kledning, tak og bygging av veranda/terrasse.

Smart å bytte flere vinduer

Han mener deres fremste oppgave er å hjelpe kunden å finne den beste løsningen som tilfredsstiller både ønsker og lommebok.

– Det er mye en god håndverker kan hjelpe til med. Blant annet etterisolering, både i vegger og tak. Kanskje man bør oppgradere til vinduer med trelagsglass også. Dette gir bedre isolasjonsevne, samt at det er mer økonomisk fordi man bruker mindre penger på strøm, understreker Tom Ole.

Ofte ser de punkterte glass på befaring, og da er isolasjonsevnen i glasset borte. Utvendig kan det være sprekker og råte i rammeverket. Skal du få en fagmann til å bytte vinduer lønner det seg å bytte flere vinduer samtidig.

– Rigg og drift, henting av materialer og forberedelser, er omtrent det samme om man skal ha ett eller to-tre vinduer. Så vi anbefaler folk å ta minst to vinduer av gangen, sier byggmesteren.

Smile, Sleeve

LANG FARTSTID: Byggmester Tom Ole Fjeld har snart 40 års erfaring i bransjen, og kan bistå fra A til Å i små og store prosjekter.

Mest jobb i privatmarkedet

Firmaet hans er snart åtte år gammelt, men Tom Ole Fjeld har vært i bransjen siden 1984.

– Vi er seks ansatte, og vi tilbyr alt fra takomlegg, omkledning av hus, vedlikehold, modernisering, oppussing, tilbygg og nybygg. Det er et ganske bredt spekter, sier han.

De jobber mest i Fredrikstad, Sarpsborg, Hvaler og Råde. De har lang erfaring med både hus og hytter, og kan gjerne bistå fra A til Å.

– Vi er gjerne med fra starten, fra kunden har kjøpt tomt. Vi prosjekterer og utfører, hjelper til med byggesøknader, bistår med råd om plassering på tomt, og sørger for gode planløsninger med hensyn til alle krav fra kommunene, forteller byggmesteren.

Kontakt

Adresse
Stabburveien 7
1617 Fredrikstad

Telefon
908 24 696

E-post
byggmester@tofjeld.no

humlekjær & ødegaard

En fremtidsrettet
veteran

High-visibility clothing, Motor vehicle, Workwear, Blue, Smile, Tire, Car

råde graveservice

Kvalitetssikring innen
ledelse og miljø

Plant, Vehicle, Sky, Tree, Wood, Slope, Bedrock, Bulldozer, Asphalt