d6c2ad

Sommer'n på Hvaler

Fra havet til hovedretten

Ved vannet på Skjærhalden finner du Big Fish, den beste restauranten i ett av Norges fineste områder. Her har de en stor platting med uteservering på sommerens late dager, og utsikt rett ned på vannet. På menyen står alt fra lokal sjømat til deilige burgere.

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Her er alt hjemmelaget alt fra bunnen av Big Fish’ flinke kokker, og slik har det vært siden restauranten åpnet dørene i 2015. Fokuset er på lokale råvarer av høy kvalitet, god service og en uformell atmosfære.

Nytt av årets sesong er østers, som blir levert av en lokal samarbeidspartner. Det gleder Daniel Huth, som driver Big Fish sammen foreldrene, og brødrene Christoffer og Peter.

- Det er endelig i gang! De er ferske og fine, og anbefales å prøve, sier Daniel.

Østersen er kortreist, og kommer fra Hvaler. Den er kontrollert og er av høy kvalitet. Hos Big Fish kan man nyte én, to eller et helt dusin.

- Den er større enn de man normalt sett får fra Frankrike, for eksempel. Det er et godt produkt, som vi serverer på klassisk måte med sitron. Du kan også få litt flere varianter, for eksempel med Tabasco eller løksaus, forteller Daniel.

Med et utvalg av flere sauser kan man tilpasse opplevelsen til sin egen gane.

Street fashion, Plant, Sleeve, Gesture, Eyewear, Grass

KLAR FOR SOMMEREN: Daniel Huth gleder seg til å ønske både fastboende og sommergjester velkommen til Big Fish. Her venter velsmakende retter, masse godt i glasset og avslappet stemning.

Kortreist fisk og skalldyr

Familien Huth driver også Skjærhalden Fiskemottak, som ligger et par steinkast unna Big Fish. Her leverer lokale fiskere fantastiske råvarer hver dag, hvor den forberedes og selges. Noe av godsakene tar turen til Big Fish, hvor nydelige lokale råvarer går fra hav til hovedrett.

- Vi hadde ikke planlagt å starte sjømatsrestaurant i utgangspunktet, men det er på en måte det det har blitt på grunn av hva som er etterspurt, forklarer Daniel Huth.

Det er ikke rart når man har så gode råvarer i sin egen bakgård. Bestselgerne er gratinert kreps og gratinert hummer. I 2020 serverte de over 1200 kilo kreps levert fra Skjærhalden Fiskemottak.

- Vi serverer skalldyrene våre på klassisk norsk måte. Ferske, lokale skalldyr fra Hvaler med hjemmebakt brød og hjemmelaget aioli. I tillegg tilbyr vi skalldyr i gratinert utgave, som er litt annerledes enn den tradisjonelle norske varianten, sier Daniel.

Hvis man er ute etter noe mindre typisk norsk, kan man også velge mer internasjonale retter som skalldyrfat med rispilaf, spansk fiskegryte eller klassikeren Fish & Chips.

De som heller vil ha et godt måltid uten sjømat kan velge mellom klassiske gatropubmåltider som burgere, pizza, sandwicher og svineknoke. Felles for alle rettene er at det er gode råvarer som gjøres om til lekre retter av lidenskapelige kokker.

- Maten er ganske nedstrippa og enkelt, men vi fokuserer på at det er bra råvarer som er lokale, og med tilbehør som er hjemmelaget fra bunnen, sier Daniel.

Safety glove, Hand, Finger

ØSTERS PÅ MENYEN: Nytt for sesongen er østers, levert av lokale samarbeidspartnere. All østers som serveres hos Big Fish. Den serveres på klassisk måte, med sitron.

Big Fish

  • Big Fish er en familiedrevet restaurant på Skjærhalden, Hvaler.

  • Restauranten åpnet dørene i 2015, og drives av familien Huth.

  • Big Fish fokuserer på å lage mat med gode, lokale råvarer, levert med utmerket service i en uformell setting.

  • Fersk sjømat er bare en del av menyen, hvor man også finner ting som burgere, pizza og taco.

  • Big Fish er åpen som restaurant og bar hele året – uten spiseplikt!

  • Big Fish ligger omtrent 30 minutter sør for Fredrikstad med bil, og er siste stopp på buss VY6 fra Fredrikstad.

  • Familien Huth driver også Skjærhalden Fiskemottak, hvor lokale fiskere leverer fantastiske råvarer, og Lillefisk, hvor man kan få hjemmelaget iskrem nære stranden.

Uformell servering av flotte retter

Enkle retter utført på en god måte og priset fornuftig er en viktig del av hvordan Big Fish opererer, og er nærmest en refleksjon av hvordan de ser på seg selv. De har overhodet ikke lyst til å bli til en restaurant hvor man må være stivpyntet for å komme inn.

- Det er uformelt, selv om vi har dyre og fine råvarer som østers, kreps, hummer og sånne ting. Vi er vanlige folk som prøver å lage en restaurant hvor vanlige folk trives. Vi prøver ikke å vinne på at vi har fancy eller spennende retter; vi fokuserer på kvalitet, god service, og å gjøre de enkle tingene på rett måte isteden, forteller Daniel.

Her finner du ingen store trender eller middagsretter som settes sammen med pinsett på kjøkkenet. Den eneste store forandringen du finner på årets meny er østers fra Hvaler, og dette er de stolte av på Big Fish.

- Det er ikke så mange nyheter å snakke om. Vi bare prøver å gjøre det samme, bare enda bedre! Vi fortsetter å finpusse på det vi har, sier Daniel Huth.

Deep frying, Food, Tableware, Plate, Recipe, Ingredient
Table, Tableware, Furniture, Window, Yellow, Plant, Drink, T-shirt, Plate
Tennessee whiskey, Food, Tableware, Ingredient, Plate, Recipe, Table, Seafood
Fixture, Font

Sjømat i solnedgangen

Innstillingen om å yte god service som høyeste prioritet strekker seg til en ny endring i spisesalen. I fjor lot Big Fish alle sitteplasser bli reservert av kommende gjester, men i år endres dette.

- I fjor ble det veldig mange fullbookede dager, så i år har vi holdt av ca. halvparten av restauranten for drop-in, sånn at du kan komme og få et bord hvis det er ledig.

Dette betyr at man ikke lenger risikerer å gå tomhendt hjem hvis man våger seg på en spontantur til Big Fish. Hvis man orker å vente litt, så vil man som regel få bord et bord fremover.

Denne endringen vil komme godt med gjennom sommermånedene. For hva er vel bedre enn sjømat i solnedgang på sommeren?

FRA HAV TIL TALLERKEN: Sjømat smaker ekstra godt i sommervarmen!

Kontakt

Adresse
Torvet 6, 1680 Skjærhalden

Åpningstider
Mandag – lørdag: 12:00-22:00
Søndag: 12:00-21:00

Telefon: 69 37 88 00
E-post: post@bigfishcafe.no

Kirkøy VVS

Wood stain, Wall

Hvaler kommune

Natural environment, Water bottle, Baseball cap, Hand, Plant, Tree, Leisure