BYGGMAGASINET

Backe Østfold med nytt rekordår

Mot alle odds opplevde Backe Østfold omsetningsrekord i 2020. I tillegg ble de igjen kåret til årets boligbygger takket være fornøyde kunder. Nå venter et stort prosjekt for OBOS i Haraldsåsen – og kanskje tittelen "Årets bedrift i Fredrikstad".

Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

Det går ikke an å si annet enn at entreprenør Backe Østfold er i flytsonen.

Utmerkelsene kommer tett, og som én av tre nominerte kan de nå også bli "Årets bedrift i Fredrikstad".

– Vi opplevde vårt beste år noensinne i 2020, selv i denne merkelige tiden, og det gleder vi oss over, sier administrerende direktør Stein Håkon Glosli.

Omsetningen ble på 601,4 millioner kroner eks mva, og i tillegg klarte man å nå de ambisiøse 007-målene sine nok en gang.

– 007 står for 0 skader på de ansatte, 0 feil ved overlevering, og 7 prosent på bunnlinja, sier Glosli.

Vi kjemper hardt for at folk skal få feilfrie bygg. Det skal være trygt å kjøpe en leilighet som er bygget av Backe Østfold.

Stein Håkon Glosli, administrerende direktør

"

Skal være dønn strøkent

007 husker alle etter å ha hørt det én gang. Men selv ikke James Bond er så opptatt av kvalitet i alle ledd som det Backe er når byggene skal overleves.

– Vi kjemper hardt for at folk skal få feilfrie bygg. Det skal være dønn strøkent. Vi leverer masse leiligheter hvert år, og skulle det være en feil tas det med en gang. Ingenting feies under teppet. Vi er løsningsorienterte, så folk blir fornøyd. Det skal være trygt å kjøpe en leilighet som er bygget av Backe Østfold, sier Glosli.

Han forteller at Backe Prosjekt, som er eiendomsutvikleren i BackeGruppen, har blitt kåret til årets boligbygger sju av de siste ni årene. Det ble seier i år også!

Mange av de prosjektene har Backe Østfold levert, og det vitner om kvalitet.

– Det er den uavhengige aktøren Prognosesenteret som måler kundetilfredshet over hele landet som står for kåringen. Resultatene er vi veldig stolte av, forteller Glosli.

Backe Østfold AS

  • 110 ansatte, hvorav cirka 70 håndverkere og lærlinger

  • HMS-fokus som sørger for at alle ansatte kommer hele hjem fra jobb hver dag

  • Svært lavt sykefravær som følge av gode rutiner og høy trivsel

  • Nullfeilfilosofi ved overlevering

  • «Det du gir, det får du i retur». Løsningsorienterte, positive og samarbeidsvillige.

  • Opplevde et rekordår i 2020

  • Kan bli "Årets bedrift i Fredrikstad"

Hard hat, High-visibility clothing, Safety glove, Motor vehicle, Fire department, Helmet, Workwear, Tradesman, Yellow
High-visibility clothing, Hard hat, Construction worker, Workwear, Tradesman, Helmet, Building, Engineer, Yellow, Asphalt
Hard hat, High-visibility clothing, Helmet, Workwear, Tradesman, Engineer, Yellow, Sunglasses, Building, Goggles
High-visibility clothing, Hard hat, Water, Sky, Workwear, Helmet, Plant, Tree, Travel
Hard hat, High-visibility clothing, Workwear, Building, Tradesman, Helmet, Yellow, Engineer, Sky, Headgear

Byggestart til høsten

Grunnlaget for seieren var blant annet det siste prosjektet på Stadion, hvor de scoret 85% på KTI, både ved overlevering og ved 1-årskontroll.

Dette var også noe av det OBOS synes var bra, og som bidro til at Backe vant konkurransen om det store leilighetsprosjektet i Haraldsåsen.

– Teamet vi vant med på Stadion skal også jobbe på Haraldsåsen. Det er en trygghet for OBOS og deres prosjekt. Vi forventer å levere samme kvalitet her, sier Glosli.

Haraldsåsen er ikke langt unna et annet av Backes store prosjekter, de to leilighetstårnene på Seut. Etter flere mindre prosjekter for OBOS vant de nå endelig en stor kontrakt som totalentreprenør på 39 leiligheter i ulike størrelser.

– Salget av leilighetene starter nå mot sommeren, og vi håper på byggestart til høsten. Vi regner med å jobbe på prosjektet i 14-15 måneder, sier Glosli.

Urban design, Land lot, Cloud, Sky, Building, Property, Plant, Tree, Window, Architecture
Land lot, Urban design, Cloud, Sky, Building, Daytime, Plant, Window, Tree, Architecture

SNART BYGGESTART: I løpet av høsten begynner Backe Østfold byggingen av 39 leiligheter på Haraldsåsen for OBOS.

Leder med hjertet

En målsetting for 2020 var å ta større markedsandeler i Follo-regionen, og med nytt avdelingskontor i Ski har man lykkes godt med dette.

Satsningen har også ført til nyansettelser, og de nye arbeiderne kommer inn i et firma som tar vare på folkene sine.

– Det er viktig å lede med hjertet, og det er viktig å ta vare på hverandre og alt rundt oss. Menneskene er ressursene, og når folk trives gjør de en bedre jobb. Vi har et veldig lavt sykefravær på under 3%, og det sier mye om arbeidsmiljøet, sier Glosli.

Å være ISO-sertifisert er også en trygghet for alle parter når man jobber med kontinuerlig forbedring som mål. Backe er sertifisert innen alt, både kvalitet, miljø og HMS.

Hard hat, High-visibility clothing, Sky, Water, Helmet, Workwear, Tradesman, Infrastructure, Engineer, Tree

TOPP ARBEIDSMILJØ: Backe er kjent for sitt gode arbeidsmiljø og lave sykefravær. Prosjektleder Per Bjerke stortrives med sine mange dyktige kolleger.

Bygger lagånd

Glosli er opptatt av at Backe har en ganske flat struktur selv om selskapet har blitt stort. Det er god takhøyde, og det er kort vei til sjefen for alle ansatte.

– Hos oss er alle like mye verdt, og vi bygger lagånd sammen. Vi vil at alle skal trives på jobb, og vi jobber målrettet mot at alle skal komme trygt hjem fra jobb hver dag, sier Glosli.

I byggebransjen er det økt fokus på miljøet, og Backe Østfold går foran med en tydelig miljøprofil og miljøstrategi.

– Vi har tydelige bærekraftsmål som i dag er et konkurransefortrinn. Vi elektrifiserer bilparken vår, og vi har stor vekt på resirkulering. 40% av avfallet vårt går tilbake til nye byggematerialer, vi har en høy sorteringsgrad på 90%, og vi begrenser utslippene våre med 10% årlig, forteller Glosli.

Kontakt

Adresse
Rosenborgveien 3
1630 Gamle Fredrikstad

Telefon
69 35 70 80

E-post
ostfold@backe.no

peab østfold

Suksess bygger på
godt arbeidsmiljø!

High-visibility clothing, Hard hat, Smile, Cloud, Sky, Workwear, Helmet, Tradesman, Asphalt, Engineer

al elektriske

Nå strømmer
oppdragene på!