BYGGMAGASINET

Snart byggestart for Arildsborg

Arild Aaserud smører seg med tålmodighet, og tror at hans gedigne aktivitetssenter og leilighetskompleks på Sorgenfri påbegynnes senest til høsten.

ANNONSØRINNHOLD FRA

Arildsborg AS

Det er ikke mange eiendomsutviklere, om noen, som har sørget for flere kvadratmeter med nybygg i Fredrikstad enn Arild Aaserud.

Sellebakk-mannen startet med to tomme never, og har bygd seg opp til å bli en tungvekter i bransjen.

Østsiden som område ligger hans hjerte nærmest, og på mange måter kan Arildsborg bli kronen på verket for 73-åringen – som ønsker å gi folk på "Øssia" både en møteplass og et attraktivt fritidstilbud med lav terskel.

– Det blir et fullverdig aktivitetssenter kombinert med boliger, sier Aaserud.

Land lot, Urban design, Sky, Daytime, Plant, Building, Tree

SPENNENDE PROSJEKT: Det planlagte aktivitetssenteret Arildsborg på Sorgenfri vil bestå av både leiligheter, treningssenter, bowlinghall og curlinghall. Prosjektet er tegnet av arkitekt Selim Sel.

Bowling, curling og treningssenter

Utviklingen av området på Sorgenfri har skapt mye entusiasme, og det har sørget for noen grå hår.

Det å få godkjent planer og tegninger har ikke vært enkelt, og tilpassing til reguleringsplanen for området har ført utsettelser av det omfattende prosjektet.

– Prosjektet har tatt sin tid. Det har ligget hos kommunen, men vi venter svar nå snart på regulering- og rammesøknad. Vi har et håp om å sette spaden i jorda senest 15. august, og hele prosjektet forventes å ta 18 måneder. Det går unna bare vi kommer i gang, sier Aaserud.

Planen er 48 leiligheter i størrelser fra 60 til 120 kvadratmeter, men det er ikke leilighetene som er det store, skal vi tro Aaserud.

– Det blir et treningssenter på 1600 kvm, her skal Family inn. Det blir også en stor og moderne bowlinghall på 1700 kvm med bar og restaurant. I tillegg skal det bli en curlinghall på 1700 kvm her. Det vil også bli kontorer og et lite salgsareal tilknyttet eksisterende drift - hvor det kan selges utstyr knyttet til aktivitetene som tilbys på senteret, forklarer Aaserud engasjert.

Aktivitetssenteret Arildsborg

  • Byggestart på Sorgenfri høsten 2021.

  • 48 leiligheter i størrelser fra 60 til 120 kvadratmeter.

  • Treningssenter på 1600 kvm hvor Family skal inn.

  • Bowlinghall på 1700 kvm med bar og restaurant.

  • Curlinghall på 1700 kvm.

  • Kontorer og salgsarealer tilknyttet.

Dekker et stort behov

Han påpeker at det ikke finnes et slikt tilbud i Fredrikstad, og at mange har etterlyst noe slikt i mange år. Aktivitetssenteret skal dekke et behov for både yngre og eldre på Østsiden og i Fredrikstad for øvrig.

– Folk ønsker seg noe med litt stil og størrelse. Skal man bygge, så må det være et behov for det man bygger. Stedet og området må trenge det, slik at det blir godt mottatt, sier Aaserud.

Han ser et enormt potensiale på østsiden av Glomma, og med over 30.000 innbyggere på Aaseruds foretrukne side av Fredrikstad-brua, er markedet stort.

– Veldig mye skjer på vestsiden, men vi må ha noe å gjøre på østsiden også. Jeg får nesten ikke gå i fred, for folk her vil ha dette tilbudet på plass. Jeg er ikke noe julenisse, men stedet trenger dette, understreker Aaserud.

Navnet skjemmer ingen heter det, og at prosjektet ble oppkalt etter opphavsmannen selv begynte egentlig som en intern spøk. At prosjektet endte opp med å beholde navnet var litt tilfeldig.

– Vi ville jo finne et flott navn da, ler Aaserud.

Arild Aaserud

  • 72-årig gründer fra Sellebakk.

  • Mannen bak Aktivitetssenteret Arildsborg.

  • Profilert eiendomsutvikler i Fredrikstad-området.

  • Står oppført med 54 roller i norsk næringsliv på proff.no.

People in nature, Plant community, Botany, Leaf, Sky, Sunglasses, Biome, Grass, Tree

Flere planer for Østsiden

Han har jobbet mange år i Sverige, og har alltid hatt lyst til å bygge en liten by på den andre siden av grensen.

– Den skulle jeg da ha kalt Arildsborg, for alt slutter på borg i Sverige. Da arkitekt Selim Sel skulle sende inn papirene for dette prosjektet så skrev han Arildsborg, for jeg hadde fortalt ham den historien. Navnet ble godt mottatt, og sånn ble det, sier Aaserud.

Han spøker med at hele Fredrikstad øst vil bli kalt Arildsborg til slutt.

– Vi må få litt fart her så da deler vi kanskje byen i to langs med Glomma, og etablerer Arildsborg på Østsiden. Jeg har "skremt" han Jon-Ivar litt med det, humrer Aaserud som kjenner ordfører Nygård godt etter over 40 år i Arbeiderpartiet.

Aaserud ønsker å utvikle området rundt Sorgenfri videre, og han planlegger å jobbe minst 8-10 år til. Han har flere planer også, blant annet for Sellebakk.

– Se for deg et salg- og restaurantområde der med fergeforbindelse til sentrum. Sellebakk har en ro og en atmosfære som er helt spesiell, sier Aaserud.

Sky, Window, Building, Wood

MYE PÅ GANG: Arild Aaserud er også hovedmannen bak prosjektet Vatvedt Torg i Sarpsborg. Her bygges det nå 49 leiligheter, hvorav 41 allerede er solgt. I samme bygg vil det også komme ny REMA-butikk, bakeri, café, apotek og legesenter.

Kontakt

Adresse
Wielsgaars vei 10, 1654 Sellebakk

Telefon
69 32 17 63

E-post
arild@northman.no

dammyr bygg

Alt du trenger,
er en drøm!

Land vehicle, Wheel, Tire, Smile, Car, Sunglasses, Sky, Cloud

humlekjær & ødegaard

En fremtidsrettet
veteran

High-visibility clothing, Motor vehicle, Workwear, Blue, Smile, Tire, Car