Gå til sidens hovedinnhold

Virtuose briter på Trad Session

Artikkelen er over 1 år gammel

Brexit eller ikke - britisk kultur er på fremmarsj, i alle fall på Trad Session som er Fredrikstads månedlige forum for folkemusikk.

Innsendt

Simon Thoumire og Ian Carr, som inntar St.Croix-husets røde kaféscene på fredag (7. februar), kan med rette kalles ringrever i det britiske folkemusikkmiljøet.

Skotten Thoumire spiller concertina (en slektning av trekkspillet) og anerkjennes som en av verdens eller fremste utøvere på instrumentet. Han er også komponist med en lange rekke bestillingsverk bak seg, bl.a. for festivalen Celtic Connections. Dette og hans mange prosjekter for å fremme interessen for skotsk tradisjonsmusikk spesielt blant ungdom gjør ham til en nøkkelperson i sitt hjemlands kulturliv.

Engelskmannen Ian Carr har helt siden 1980-tallet satt sitt umiskjennelige preg på utallige album med noen av de fremste artistene innen folkemusikk - Karen Tweed, Kate Rusby og Kathryn Tickell, for å nevne noen. Han har også en mangeårig tilknytning til Sverige og har gitt ut flere album med svenske artister.

Til sammen utgjør duoen Thoumire & Carr noe av det meste mest virtuose man kan oppleve fra den siden av Nordsjøen. Begge musikere har sitt utgangspunkt i tradisjonsmusikken, men når anledningen byr seg, har de ingenting imot å våge seg inn på jazz, swing og samtidsmusikk.

Konserten er støttet av Østfold Musikkråd og Norsk Kulturråd.

Kommentarer til denne saken