Festivalen går av stabelen i 2.-5. mars, og ledelsen er stolte av å kunne presentere den norske jazzkvartetten.

– Dette er en liten senasjon, sier daglig leder i Vinterjazzfestivalen, Ole-Henrik Mohn Pettersen.

Jazzklassikere i ny drakt

Han forteller at det er et av de fremste jazzbandene i landet som tar turen til Fredrikstad i mars.

– Dette er et band som er svært anerkjent, både i Norge og i utlandet, sier han.

– De er kjent for å ha spesialisert seg innen en nisje der de fremfører gamle, kjente jazzslagere i ny drakt. Det er noe for alle, og dette er første gang de spiller i Østfold. Vi synes det er veldig morsomt at de kommer til oss om noen måneder.

Mohn Pettersen forteller at konserten til Come Shine er avslutningskonserten til festivalen i Gamlebyen. Den vil holdes i kirken søndag 5. mars.

– Det har vært litt vanskelig å få dette til å klaffe, så det er absolutt en jobb som ligger bak en slik booking, sier han.

Samme omfang som i år

Vinterjazzfestivalen går inn i sitt fjerde år i Fredrikstad, og planene for den kommende jazzuka er i ferd med å blir klare.

– Programmet er så og si klart, men i første omgang slipper vi bare Come Shine. Det jeg kan fortelle er at festivalen vil ha samme omfang som den hadde da den ble holdt i år, med kanskje en eller to konserter ekstra i 2017.

Det endelige programmet slippes på nyåret.

Anerkjent jazzkvartett

Come Shine er en kvartett som springer ut fra jazzlinja på NTNU. Bandet består av Erlend Skomsvoll (piano), Sondre Meisfjord (bass), Håkon Mjåset Johansen (trommer) og Live Maria Roggen (vokal). I høst slapp de sitt femte album «Norwegian Caravan» som ble spilt inn med Krinkastingsorkesteret (KORK).

Bandet vant Spellemannsprisen i 2002 i klassen jazz for albumet Do Do That Voodoo. Come Shine turnerer hovedsakelig som en kvartett, men har også spilt konserter i samarbeid med ensembler som Trondheim Jazzorkester og KORK.