Fredag er nemlig siste dag Vinmonopolet holder åpent før pinsen og 17. mai. En tommelfingerregel har vært at Vinmonopolet er stengt på aftener. Påskeaften, pinseaften, julaften og nyttårsaften har polet alltid holdt stengt.

Men neste år blir det endringer på dette.

Det skjer etter at det er blitt politisk enighet om en oppmykning av alkoholpolitikken og nå har Stortinget gjort nødvendige lovendringer slik at Vinmonopolet for fremtiden kan holde åpent nyttårsaften, påskeaften og pinseaften.

Men i morgen er det altså stengt. Ettersom 17. mai direkte i forlengelse av pinsen, gjør dette at polet er stengt ekstra mange dager på rad.

– Selv om mange er vant til at vi holder lukket pinseaften, tror jeg også mange glemmer det, eller ikke vet, og de vil nok bli både overrasket og skuffet når de kommer til stengte dører lørdag, sier pressesjef i Vinmonopolet, Jens Nordahl til Aftenposten.

Har du likevel ikke tid til å stikke innom polet fredag ettermiddag, finnes det en ekstra mulighet. Systembolaget i Strömstad holder nemlig åpent som vanlig pinseaften.

Polet vil bort fra Torvbyen, men har ingen hast