Gå til sidens hovedinnhold

Vil rekruttere så mange aktivitetsvenner som mulig

Artikkelen er over 2 år gammel

Et nytt tilbud til demenssyke i Fredrikstad er i støpeskjeen. Målet er å rekruttere så mange aktivitetsvenner som mulig.

– Å være en aktivitetsvenn krever ikke mye. Det viktigste er at du kan gjøre noe hyggelig sammen med en person med dement, sier Bente Skauge i kommunens demensteam.

Oppleve hyggelige ting

– Hva tenker du på?

– Det kan være alt fra kafébesøk, gå turer, gå på kino, gå i teateret, for å nevne noe. En aktivitetsvenn gjør det enklere for den demente å komme seg ut og oppleve hyggelige ting.

Målet er at samværet skal være givende og trygt for begge parter. Aktivitetsvennen og personen med demens kobles sammen på bakgrunn av felles interesser, og møtes minst to ganger i måneden for å gjøre ting som begge liker.

Arrangerer to kurs

Prosjektet er samarbeid mellom kommunen og frivillighetssentralene i Fredrikstad.

– Vi kommer til å arrangere ett kurs som strekker seg over to kvelder i lokalene til Frivillighetssentralen vest på Gressvik torg. Oppstart er 3. april klokken 18, neste samling er onsdag 10. april. Deltagerne vil lære om de ulike demenssykdommene og hvordan de best kan være en støtte for personer med demens, opplyser Bente Skauge.

Skulle kursdatoene ikke passe er det bare å melde sin interesse til Frivillighetssentralen.

Demens i tidlig fase

Per i dag er det registrert ca. 1.100 mennesker med en demensdiagnose i Fredrikstad. Dette nye tilbudet retter seg til dem som har demens i en tidlig fase.

– Dette er et utpreget lavterskeltilbud, og vi håper at mange vil la seg rekruttere som aktivitetsvenn, sier Skauge

Over 77.000 personer i Norge har demens. I løpet av de neste tiårene vil andelen trolig dobles. Aktivitetsvenn-prosjektet baserer seg på et opplegg i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.