Gå til sidens hovedinnhold

Vil nye politikere se med nye øyne på Kniple gård?

Artikkelen er over 1 år gammel

– Med nye politikerøyne, som ikke har sett seg blind på ulovlighetene som har blitt gjort, må være mulig å finne en løsning for Kniple gård, mener Tor Gudim.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kniple gård har vært en gjenganger i byens aviser i flere år og det er på tide at saken får en avslutning. Med nye medlemmer i politikken er det kanskje mulig å se på saken med nye øyne som ikke har sett seg blind på ulovlighetene som har blitt gjort.

Det er merkelig at Ulven ikke skal få lov til å bygge et nytt hus som er likt det originale, på grunn av at verneverdig byggeteknikk skal bevares.

Jeg regner med at hvis huset skal restaureres blir gamle tømmervegger skjult, og hva da? Hvis det er viktig å ta vare på gammel byggeteknikk, er det vel bedre å ta vare på tømmeret på et egnet sted.

Videre bør planene om fortetning på eiendommen vurderes. Det er da store blokker bak Kniple gård, som jeg tror ikke hadde fått byggetillatelse i dag. Her må gamle kjepphester settes på stallen, så Kniple gård kan reise seg fra asken til fordums prakt både for eieren og allmennheten.

Les også

Alf Ulven mener forventningene er urimelige: – Tilbakeføring til 1800-talls status vil koste rundt 16,7 mill.

Les også

Ulven fikk tommelen ned for sin klage til Fylkesmannen på kommunenes midlertidige forbud mot videre arbeid på Kniple gård

Kommentarer til denne saken