Sandra Skauen signerte før helgen sin første elitekontrakt med FBK og er nå regne som en del av klubbens A-stall. Manstad-jenta begynte å spille for Lervik, da hun begynte på skolen. Hun viste seg tidlig frem som et talent og fortsatte deretter å spille for Råde.

Fikk sjansen

For to år siden ble Sandra hentet inn til juniorlaget til FBK. Det har blitt mange kamper hovedsakelig for juniorene og rekruttlaget, men denne sesongen har hun også fått noen muligheter på A-laget.

– Selv om det har vært en veldig spesiell sesong med tanke på koronaen, så har det vært morsomt å få sjansen på A-laget noen ganger, sier Sandra som går siste året på Wang Toppidrett. Hun er russ til våren, men understreker at hun ikke har behov for noen feiring.

Håndball derimot er prioritert, selv om hun innrømmer at det har vært en utfordrende tid siden nyttår.

– Vi får ikke spilt kamper og nå får vi heller ikke trent sammen. Forhåpentligvis blir ting mer normalt utover. For det er ingenting som er mer gøy enn å spille kamper, synes 18-åringen.

-Kjent på nivået

I januar skrev trioen Selma Henriksen, Frida Brandbu Andersen og Hanna Blystad under en elitekontrakt med byens eliteserieklubb.

– Det var hyggelig å hente opp de tre jenteungene først og nå er nummer fire på plass. Sandra har vært med på en god del treninger med A-laget, samt fått sin debut. Hun har fått kjent på nivået og det er viktig med en lokal identitet for en klubb som oss, sier Rolf Leistad tilfreds.

Sandra er høyre bakspiller, men har også blitt brukt på kant.

– Det er en stor fordel at hun er venstrehendt. Det kan gi angrepsspillet vårt en ytterligere dimensjon, mener klubbens sportslige leder.