(Rakkestad Avis)

– Det kan nok se litt brutalt ut, smiler Kim Tomas Haglund, som var på vei til Romania for å dømme UEFA-kampen mellom FC Astra og Genk da vi kontaktet han. Mens FIFA-dommeren er mest kjent for å heise flagget på fotballbanen, valgte han fredag et nytt redskap for hånden. Nemlig en tang. Målet var sønnen Aleksanders fortann.

– Aleksander hadde fått et akebrett i ansiktet tidligere den uka, så tanna var rimelig løs og klar for å komme ut. Vi var hos tannlegen på fredag, og han foreslo å dra den ut. Men vi ønsket å gjøre det selv i løpet av helgen, forteller han til Rakkestad Avis.

Mens de to tidligere har tydd til det gamle tanntråd-trikset, klarte de ikke denne gangen å få knytt tanntråden skikkelig rundt tanna. De valgte derfor å være hakket mer kreative. Tangen ble funnet fram og trekkingen ble omstendelig dokumentert med mobiltelefonen. Videoen ble lagt ut på Facebook samme dag og responsen var stor. Godt over 400 har likt videoen av den modige seksåringen, som nå har en tann mindre og er en erfaring rikere.

– Han gledet seg veldig til å få tanna ut og er veldig stolt av videoen, smiler Haglund, som videre spøker med at nå har noe å falle tilbake på når fotballkarrieren er over.

– Da tror jeg nok Igland og de andre tannlegene i bygda hadde fått enda mer å gjøre, spøker han.