Brenne begynner å få seg et stort navn etter å ha vært oppdretter for en rekke premiehester. Under fredagens auksjon gjennomførte han noen gode salg.

– Jeg fikk bra betalt for dem jeg ønsket å selge, samtidig som jeg synes det var fint at de fleste kom til Øystein Tjomsland, sier 65-åringen.

– Var skeptisk

For ett år siden opplevde han karrièrehøydepunktet, da Brenne Blissi vant Derbystoet i Östersund. Årets klasseløp, den store unghestfesten på Bjerke travbane, overgikk fjoråret. Men det var ikke uten dramatikk. Brenne Blissi, varmet langt fra tiltalende og det var usikkert om hesten i det hele tatt skulle komme til start.

– Jeg var veldig skeptisk. Det var også kusken, sier Brenne til Fredriksstad Blad.

– Men da starten gikk var hun heldigvis til å kjenne igjen. Hun gjør det alltid litt trått i begynnelsen, men kusken lot seg aldri stresse, sier Brenne om sin hest som til slutt vant med et par lengder. Triumfen var verdt 110 000 kroner. Sønnen Jens Kristian Brenne trener Brenne Blissi.

– Neste oppgave for henne blir muligens på Unionskampen på Färjestad den 22. september, opplyser Hvaler-mannen.

Vant en halv million

Urutinerte Brenne Blesa gjorde bare karrièrens fjerde start, men det hindret henne ikke fra å stikke av med førstepremien på 500 000 kroner i Finn-Tack Norsk Travkriterium hoppeavdeling. Den røde hoppa skylte rundt konkurrentene på siste langside og kom alene til mål. Sørlendingen Øystein Tjomsland trener hesten som er eid av svenske hesteeiere.

– Det er morsomt å være oppdretter for to så flotte hester og alltid litt stas å være på seremoniplass, sier Brenne som fikk 15 prosent av premiesummen som oppdretter for Brenne Blesas innsats.

– Hva synes du om gevinstene?

– Jeg har holdt på med dette lenge, så det er bra det kommer noen penger inn på kontoen. Det er et tegn på at jeg gjør noe rett.