Gå til sidens hovedinnhold

Vi venter på butikk på Veum. Hvor er det det strander?

Bjørn Olaf Skauen venter på svar fra tause politikere. – Har de kanskje tatt hans innlegg med overskriften «Bomelibom» for en spøk?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi venter på svar. Hvis dere har svart, må jeg beklage, for da har jeg oversett det. Den 25. januar var det et debattinnlegg i FB. Det hadde viktige spørsmål som mange borgere i Fredrikstad venter svar på. Et par av spørsmålene gjelder alle borgerne. Ett av spørsmålene gjelder ca. 3000 personer.

Dette spørsmålet gjelder oss på Veum og Ambjørnrød. Vi venter utålmodig. Vi venter på et butikkutsalg ovenfor bommen ved Kvernhuset. I bortimot to år har vi nærmest blitt lovt en butikk ved gartneriet her oppe. At vi ikke har tilgang til bank, post og lege uten å måtte passere bommen er ugreit nok, men at vi ikke har en eneste butikk er mer ugreit.

Man skulle ikke tro det, men vi her oppe hører faktisk til Sentrum. Vi har gjennom pressen lest at alle offentlige instanser har gitt grønt lys. Er det hos KIWI (Norgesgruppen) det strander? Vi hadde vært takknemlige for informasjon. Vi venter.

De andre spørsmålene i innlegget gjelder alle i Fredrikstad og omegn.

Miljøgevinsten med mindre biler i sentrum vet vi om. Og det er bra. Men «miljø» har en mye videre betydning og rekkevidde. Trivsel og menneskelig samhold er en stor del av «miljøet». Og dette lider på grunn av bommene. Folk ser hverandre sjeldnere. Jeg regner med at dere ser dette?

Det nevnte innlegget ble kanskje tatt for en spøk siden overskriften var «Bomelibom»? Det var faktisk alvorlig ment.

Les også

Kiwi-butikken på Veum er forsinket – beboerne risikerer å vente over ett år etter åpningen av bomringen

Les også

Ingen unntak for Ambjørnrød-beboerne: – Kan ikke gjøre bomvedtak avhengig av om en butikk står klar

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.