Gå til sidens hovedinnhold

Vi trenger mer likestilling i bystyret

Artikkelen er over 2 år gammel

– For meg handler dette valget om vår felles framtid. Det handler om at den må bygges sammen med jenter, gutter, transpersoner og minoriteter, for ingen kan være en stjerne på himmelen alene.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det beste samfunnet skapes når både kvinner og menn er med på å skape det.

De siste seks årene har vi sett at regjeringen går baklengs inn i fremtiden, og tar likestillingen i feil retning. Senest i vinter i år forsøkte de å fjerne paragraf 2C, som skulle gjøre det ulovlig for kvinner å ta abort etter uke 12, selv om fosteret i magen var alvorlig syk.

I juni i år vedtok de å innskrenke abortloven ved å gjøre det ulovlig med fosterreduksjon. Det er første gang på 40 år at abortloven gjøres strengere. Frp- og Høyre-regjeringa har innskrenket kvinners rett til å bestemme over egen kropp. De lyttet ikke til alle de 14 000 kvinnene som demonstrerte for at Erna Solberg skal holde seg unna abortloven.

De har kuttet i støtten til organisasjoner som hjelper de mest sårbare i landet vårt. I 2017 kuttet regjeringen 15 millioner kroner i støtte til organisasjoner som JURK (Juridisk rådgivning for kvinner) som gir rettshjelp til utsatte kvinner.

Det betyr noe hvem som styrer landet vårt, og dette er ikke den retningen jeg vil at Norge skal tas i. I år er det fylkes- og kommunevalg. Vi kan kanskje ikke få gjort noe med regjeringen som er nå, men vi kan sørge for at vi får en likestilt og mangfoldig bystyre som ser og lytter til befolkningen.

For meg handler dette valget om vår felles framtid. Det handler om at den må bygges sammen med jenter, gutter, transpersoner og minoriteter, for ingen kan være en stjerne på himmelen alene. Jeg mener at det beste samfunnet blir til når kjønnene er likestilt. Skal vi skape drømmesamfunnet, så må faktisk alle slippe til, uavhengig av kjønn, bakgrunn, legning eller funksjonsnedsettelser.

Når du går til valgurnene, så håper jeg du tar en titt på navnene. Er det like mange kvinner og menn på de øverste plassene? Er lista mangfoldig? Kan du krysse inn en kvinne, ungdom eller en med flerkulturell bakgrunn?

Du kan være med å gjøre bystyret vårt så mangfoldig som mulig, og det synes jeg du skal benytte deg av.

Godt valg!

Kommentarer til denne saken