Gå til sidens hovedinnhold

Vi som elsker å hate Fredrikstad og som vet at det ikke er gøy å få alt servert av en rik onkel

Artikkelen er over 1 år gammel

Frode Risbakken: – Stolthet er noe vi her oppe ved fossen har og ikke minst vet hva er, heter det i innlegget. Den stolte, blå forfatteren spår opprykk for Fredrikstad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Det er en deilig rivalisering mellom Sarpsborg og Fredrikstad, denne rivaliseringen har foregått i mange år og den sjarmerende lille «krigen» trenger vi.

Sarpsborg har tatt over tronen i fotballen det er det ingen tvil om og i Ishockeyen har Sparta dominert det meste de siste 10 årene, dette er en herlig og sjarmerende sportslig krig som er der og vil for alltid være der. Fredrikstad har vært den byen med mest penger og den byen som har de rike onklene som hjelper til, det har kanskje gjort at Sarpsborg har blitt bedre over lengre sikt fordi vi må jobbe hardere for å oppnå resultater.

Fredrikstad sin opptur på vei

Slik det ser ut nå vil nok Fredrikstad få sin opptur både på fotballbanen og ikke minst i ishockey, etter inntoget på stadion med Klæboe som har skjønt at dere må trene mer og hardere, så vil dere rykke opp til Obos-ligaen neste år tenker jeg, dere rykker direkte opp.

Med Arena Fredrikstad som er på vei vil dere gå forbi oss særpinger på ishockeybanen også, det eneste vi kan klore oss fast til nå, er at Sjur Robert fortsetter sin jobb i Sparta med masse hard trening. Deres grunnlag for å øke interessen, vil garantert gi dere en opptur og hvis Stjernen også for realisert alle disse bydelshallene, da sliter vi nok her oppe ved fossen. Sarpsborg må nok tenke ny storstue her oppe og tørre satse litt, jeg vet kommunen, næringslivet og Sparta må finne på noe sammen.

Arena Sarpsborg

Diskusjon er i gang i denne byen også når det gjelder fremtiden til våre nye helter som skal vokse opp, Sparta Amfi, som er Norges eldste ishockeyhall, har huset sine gigantiske oppgjør gjennom en årrekke og har snart gjort sitt. Det anbefales av eksperter å rive hallen og bygge nytt.

Jeg har vokst opp med Sparta Amfi og har selv vært fast inventar siden starten på 80-tallet, og her har jeg utrolig mange herlige storoppgjør mellom Sparta og Stjernen på en nydelig rivaliserende måte. Denne herlige pirringen hele uka før et lokaloppgjør er det vi elsker mest med disse matchene, vi skal hate hverandre på en sportslig og herlig måte. Det er bra.

Idrettsbyen Sarpsborg

Sarpsborg har havnet foran på flere arenaer i idretten, vi har bandy og innebandy som vi dominerer stort med Greåker som igjen tok seriegull i Eliteserien og Sarpsborg Sharks sin flotte 4.-plass gjør dette sluttspillet veldig spennende. Dere har Slevik og Fredrikstad og også her har vi en herlig rivaliserende arena Sarpsborg vinner mest i. Greåker er Norges mest vinnende innebandy lag og er favoritter til «the dobbel» så gjenstår det å se hvem som drar det lengste strået.

I bandy er vi overlegne siden dere ikke har noe bandy lag, dere er bedre enn oss i damehåndball og der har dere gjort det utrolig bra.

Elsker byen min

Så gjenstår det å se om Bjørn Johansen og Klæboe kan få Fredrikstad opp fra PostNord-ligaen til Obos-ligaen i sesongen 2020.
Sarpsborg har fått en ny giv etter Stahre sitt inntog på trenersiden og Berntsen har signert noen spennende spillere med X-faktor, vi går inn i en spennende sesong hvor jeg som sagt tror Fredrikstad rykker opp.

Olavs menn vil etter min mening havne på øvre halvdel i Eliteserien i år hvis vi får en god start. Stahre har allerede satt sitt preg på fotballen og viser seg bli vanskelig å møte. Tror Sarpsborg tar en solid 5.-plass i årets Eliteserie.

Fredrikstad og Sarpsborg elsker å hate hverandre på en sunn måte og dette vil alltid være der, så til alle i «den andre byen» som vi sier, lykke til med nytt opprykksforsøk og måtte dere komme dere opp «litt» så vi kunne krige i Eliteserien så hadde det blitt Norges råeste oppgjør.

Stolt & engasjert særping

Det som gjør at vi som særpinger elsker byen vår tror jeg er at vi må jobbe for å klare oss, arbeiderbyen som har bygd seg opp fordi vi har slitt og jobbet for det, vi elsker at folk tror de er bedre enn oss og for så å slå tilbake enda hardere enn noen gang. Stolthet er noe vi her oppe ved fossen har og ikke minst vet hva er, få alt servert av en rik onkel er ikke noe gøy!

Selv tror jeg at grunnen til FFK sin nedtur er akkurat dette med rike onkler som skal ha litt for mye å si i en idrettsklubb, så Høili og Forsberg med flere som har spyttet inn så mye penger i FFK og Stjernen, gjør at klubbene ikke jobber like hardt for å overleve, tror jeg.

Som ekte særping ønsker jeg dere lykke til videre i PostNord-byen.

Kommentarer til denne saken