Med norsk sjømat på menyen fant Slippen et behov å mette i Fredrikstad.

Nå er det skreien som gjelder. Det er en flott råvare på denne tiden av året, sammen med blant annet torsketunge og kamskjell, forklarer kjøkkensjef Tobias Gustafsson.

Rosende kritikk

Han følger de naturlige sesongene og forandrer jevnlig menyen i takt med årstidene. Det har gått 2,5 år siden han og samboeren Ingeborg Nygaard tok over lokalene på Kråkerøy. På den tiden har Slippen rukket å få terningkast fem i VG og de har fått rosende omtale i Aftenposten og White Guide Nordic.

Kjøkkensjef Tobias Gustafsson har fartstid fra blant annet Lofoten fiskerestaurant, Le Canard og Tjuvholmen Sjømagasin.

– Vi ble begeistret da vi fikk muligheten til å overta lokalene her. Beliggenheten er veldig god og utsikten er fantastisk. Det var flere som advarte oss mot å starte restaurant på denne siden av elva, men vi har blitt tatt godt imot og merker at kundene setter pris på fisk og sjømat. Vi føler også at vi har omvendt noen «kjøttetere», forteller Nygaard og smiler.

– Vi har fått satt sammen et flott team med god variasjon i både alder og nasjonalitet som vi er veldig stolte over. Vi synes også at det er viktig å investere i fremtiden og har to lærlinger.
«De har fått nasjonalt og internasjonalt fokus på restauranten og Fredrikstad, og leverer gode resultater i en tøff bransje. Bedriften har også et godt arbeidsmiljø og satser på lokalt ansatte», skriver juryen om nominasjonen.

Skryter av gjestene

– Vi trives veldig godt i Fredrikstad, og er kommet for å bli. Gjestene her er åpne, engasjerte og nysgjerrige. Her blir man også lagt merke til, mens man i Oslo bare blir én av hundre restauranter. Kundene er lojale, tar seg god tid, og de vet å sette pris på god mat, sier Nygaard.

– Det er også viktig for oss å ha et godt samarbeid med leverandørene våre, de vet hvilken kvalitet vi krever, forteller Gustafsson.

White Guide Nordic kåret Restaurant Slippen til en av de 250 beste restaurantene i Norden.

– Må være ydmyk

Begge er utdannet kokker og har lang fartstid fra restauranter i både Oslo og Tromsø.

– Vi jobber hele tiden for å ha god kontinuitet og levere et stabilt produkt. Vi må levere kvalitet på hver eneste tallerken vi serverer. Man må også være ydmyk i den forstand at gjesten har valgt å komme til oss. Vi ønsker å gjøre deres opplevelse best mulig, slik at vi skal være et naturlig valg også neste gang de skal velge restaurant, forklarer Gustafsson.