Gå til sidens hovedinnhold

Vi må aldri glemme at levende distriktssamfunn er en av Norges største styrker

«Vi trenger en aktiv distriktspolitikk, som sørger for et skifte fra å bygge distriktene ned, til å heller bygge de opp.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sentraliseringstoget har fått rulle stadig fortere inn mot byene de siste åtte årene, og tiden er nå overmoden for å dra i bremsen. Distriktene har gjentatte ganger blitt oversett og overkjørt, dette har skapt en tillitskrise, et legitimt distriktsopprør og en pessimisme som verken er bra for folk, lokalsamfunn eller Norge. Arbeiderpartiet mener det er på høy tid med et skifte og å kjøre toget tilbake til distriktene.

Vi må aldri glemme at levende distriktssamfunn er en av Norges største styrker, og det er på høy tid å slutte å bygge ned det som gjør oss gode. Vi trenger en aktiv distriktspolitikk, som sørger for et skifte fra å bygge distriktene ned, til å heller bygge de opp. For å få til dette trenger vi treffsikre politiske tiltak på flere områder.

For å skape levende lokalsamfunn, er vi avhengige av gode arbeidsmuligheter. Uten dette gir vi ikke unge voksne en reell mulighet til å flytte til hjembygda etter endte studier. Vi må avslutte sentraliseringen av offentlige arbeidsplasser, og Arbeiderpartiet er tydelige på at arbeidsplasser skal flyttes til distriktene, ikke fra distriktene.

Arbeidsplasser er et nøkkelelement for å få flere til å bosette seg i distriktene, men det er ikke nok i seg selv. Vi er også avhengige av at innbyggere i alle deler av landet kjenner seg trygge og ivaretatt der de bor. Alle skal være sikre på at hjelpen kommer når vi trenger det og at vi har trygge rammer rundt oss når vi er på vårt mest sårbare. Derfor er det en kjernesak for Arbeiderpartiet at gode velferdstjenester skal være tilgjengelige for alle, uansett hvor man bor.

Vi trenger en helhetlig distriktspolitikk for å skape levende lokalsamfunn i hele landet. Derfor går Arbeiderpartiet nå på valg på trygge arbeidsplasser og gode velferdstjenester for vanlige folk, i hele landet.

Les også

Derfor må vi satse på småbyene

Kommentarer til denne saken