Vi lever i snitt stadig lengre, og mange eldre holder seg friske nok til å bo hjemme og klare seg selv lenge. Når helsa først begynner å bli dårlig, og man trenger hjelp for å komme seg igjennom hverdagen, må vi sikre at vi har en hjemmetjeneste som tar vare på vanlige folk.

Vi har allerede utrolig mange flinke ansatte som gjør en fantastisk jobb med å sikre gode tilbud til våre eldre. Vi vet likevel at behovet er større enn kapasiteten, og at behovet vil bli stadig større i årene som kommer. Derfor er Arbeiderpartiet tydelige på at vi ønsker et realt eldreløft.

Vi skal skape en bedre eldreomsorg, med tryggere rammer. Arbeiderpartiet har mange konkrete punkter i vårt eldreløft, og noen av de vil jeg løfte her.

Arbeiderpartiet går i front for en hjemmetjenestereform. I praksis vil dette sørge for at vi får faste team som kjenner den enkelte og deres historie. Når vi kombinerer dette med vår satsing på faste, hele stillinger, vil vi sørge for at det er et kjent ansikt som kommer inn døren hjemme hos eldre som trenger assistanse i hverdagen.

Vi må også strekke oss lenger for å skape en meningsfull hverdag for våre eldre. For å sikre dette må vi se til at alle får mulighet til å komme seg ut av sin egen stue og få opplevelser utenfor hjemmet i hverdagen. Vi lanserer derfor en aktivitetsgaranti, som vil sikre at alle eldre får minst en times aktivitet utenfor hjemmet i uken. Dette er et viktig steg mot en meningsfull alderdom.

Etter åtte år med Høyre sin privatisering av eldreomsorgen vår, er det på høy tid med et skifte. Arbeiderpartiet går til valg på en hjemmetjeneste for vanlige folk, som holder folk friskere, hjelper deg i aktivitet og gir trygghet. Det er fordi vi mener folk og tjenestene skal kjenne deg og din historie. Vi lover ikke kaviar og champagne, men trygghet og valgfrihet for det som betyr noe.