Gå til sidens hovedinnhold

– Vi «likær» det alle sammen

Artikkelen er over 5 år gammel

Pål Nielsen og Roger Amundsen sto for underholdningen da +Huset ble offisielt åpnet torsdag.

Huset er ment å være et tilbud til friske, hjemmeboende eldre over 60 år og skal tilby aktiviteter som skal gi glede og god helse.

– Vi blir flere eldre som fører til et behov for flere tjenester, sa blant annet ordfører, Jon-Ivar Nygård, da han offisielt åpnet +Huset torsdag formiddag.

Ifølge Nygård var det i 2012 at kommunen bestemte seg for å satse på tilbudet det er snakk om.

– Det har blitt jobbet lenge med prosjektet, og vi tror det er et etterlengtet tilbud. Det skal samtidig fungere som et forebyggende tiltak, la ordføreren til, som overrakte en sjekk pålydende kroner 7.000 i anledning dagen.

+Huset

1. juni i år ble det ansatt en koordinator for +Huset, og det er opprettet et brukerråd med deltagere fra pensjonistforeningene i kommunen som skal bistå koordinator med planlegging og gjennomføring av aktivitetene.

+Huset har hatt arbeidstittelen «Eldres hus» og har vært på agendaen i budsjett- og handlingsplanarbeidet i Fredrikstad kommune siden 2012

+Huset, som har tilholdssted ved Holmen Eldresenter, skal etter planen holde åpent hver dag. Det foreligger også planer om å åpne dørene på lørdag. Det kan tidligst skje fra nyåret.

– Vi har allerede notert en stor interesse for tiltaket, og vi er spent på fortsettelsen, sier koordinator, Solgunn Johansen til Fredriksstad Blad.

 

Aktivitetene skal for øvrig styres av de eldre selv, og kan være alt fra ulike kurs til trim og underholdning. Tilbudet er nytt i Fredrikstad, men ikke på landsbasis.

– Flere andre byer har et lignende tilbud, forklarer Johansen.

Allerede før åpningen har det blitt startet en lesesirkel og en håndarbeidsgruppe ved huset. En trimgruppe er også på trappene.

Kommentarer til denne saken