Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er opptatt av et likeverdig barnevern

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vår praksisutvikling er et ledd i at vi er opptatt av et likeverdig barnevern og at de budsjetter Stortinget bevilger til statlig barnevernvirksomhet skal holde til alle behov, skriver regiondirektør i Bufetat, region Øst, Ingrid Pelin Berg.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regiondirektørens kommentar er knyttet til saken om barneverntjenesten i Fredrikstad kommune hvor barnevernleder Anne Beth Brekke Tvedt uttaler at kommunen får mindre refusjon fra statlig barnevern enn tidligere.

Regiondirektørens kommentar:

Det er korrekt at faktisk utbetalt refusjon fra Bufetat til Fredrikstad kommune er noe lavere enn tidligere. Fredrikstad kommune har første kvartal 2019 fått cirka 500 000 kroner mindre i refusjon fra oss sammenlignet med samme periode i fjor. Det er et resultat av to ting: At Fredrikstad kommune har færre refusjonssøknader til oss sammenlignet med i fjor og at vi har innført lik praksis i vurderingene av søknader om refusjoner til forsterkning av kommunale fosterhjem for alle kommuner i regionen.

Vår praksisutvikling er et ledd i at vi er opptatt av et likeverdig barnevern og at de budsjetter Stortinget bevilger til statlig barnevernvirksomhet skal holde til alle behov. I noen tilfeller vil det bety at refusjon i den enkelte sak blir noe lavere.

Med en fremskrivning av nåværende aktivitetsnivå i Fredrikstad kommune vil det på årsbasis likevel utgjøre kun en liten del av det underskuddet den kommunale barneverntjenesten varsler prognose om for 2019.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.