– Vi er opptatt av et likeverdig barnevern

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vår praksisutvikling er et ledd i at vi er opptatt av et likeverdig barnevern og at de budsjetter Stortinget bevilger til statlig barnevernvirksomhet skal holde til alle behov, skriver regiondirektør i Bufetat, region Øst, Ingrid Pelin Berg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Regiondirektørens kommentar er knyttet til saken om barneverntjenesten i Fredrikstad kommune hvor barnevernleder Anne Beth Brekke Tvedt uttaler at kommunen får mindre refusjon fra statlig barnevern enn tidligere.

Regiondirektørens kommentar:

Det er korrekt at faktisk utbetalt refusjon fra Bufetat til Fredrikstad kommune er noe lavere enn tidligere. Fredrikstad kommune har første kvartal 2019 fått cirka 500 000 kroner mindre i refusjon fra oss sammenlignet med samme periode i fjor. Det er et resultat av to ting: At Fredrikstad kommune har færre refusjonssøknader til oss sammenlignet med i fjor og at vi har innført lik praksis i vurderingene av søknader om refusjoner til forsterkning av kommunale fosterhjem for alle kommuner i regionen.

Vår praksisutvikling er et ledd i at vi er opptatt av et likeverdig barnevern og at de budsjetter Stortinget bevilger til statlig barnevernvirksomhet skal holde til alle behov. I noen tilfeller vil det bety at refusjon i den enkelte sak blir noe lavere.

Med en fremskrivning av nåværende aktivitetsnivå i Fredrikstad kommune vil det på årsbasis likevel utgjøre kun en liten del av det underskuddet den kommunale barneverntjenesten varsler prognose om for 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.