Gå til sidens hovedinnhold

Vi er alle unike. Derfor er toleranse for annerledeshet så viktig

«Når det nå skal være vanlige folks tur, betyr det at det er de uvanlige som fått det meste i de siste åtte årene. Men hvem er disse uvanlige?»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er litt over 100 dager igjen til valgdagen 13. september, og stortingsvalgkampen har startet. Et av de viktigste kapitlene i Høyres program handler om å skape mer og inkludere flere. I Høyre er vi opptatt av at vi alle er unike, og at det skal være plass og muligheter for alle. Derfor er vår toleranse for annerledeshet så viktig. Høyre jobber hver dag med å løse virkelige problem for virkelige mennesker. I programmet ser vi fremover mot de neste fire årene – og årene etter disse. Det er problemene som er der i dag og kommer i morgen, som er det viktige.

Arbeiderpartiets 1.-kandidat i Østfold skriver på sosiale medier at nå er det vanlige folks tur. Arbeiderpartiet hevder at regjeringen i de siste åtte årene ikke har prioritert vanlige folk. Hva mener Jon-Ivar Nygård og Arbeiderpartiet egentlig med det? Hva er vanlige folk? Når det nå skal være vanlige folks tur, betyr det at det er de uvanlige som fått det meste i de siste åtte årene. Men hvem er disse uvanlige?

Er de uvanlige for eksempel de som tidligere sto i kø for å bli rusfri, men som under vår regjering har fått behandlingsplass fordi vi i motsetning til Arbeiderpartiet sier ja til at også private kan jobbe med rusavhengige?

Eller hva med de elevene som tidligere slet på skolen, men som etter både kompetanseløftet og med flere lærere nå føler at skolehverdagen har blitt bedre. Er de uvanlige?

Og hva med de med diagnosen Asperger syndrom som tidligere ventet på VTA-plass, men som nå endelig har fått jobb fordi vår regjering har prioritert VTA-plasser (Varig Tilrettelagte Arbeidsplasser) de siste åtte årene. Er de uvanlige?

Eller de som har fått en kreftdiagnose og i dag får pakkeforløp for kreft som skal bidra til rask utredning og behandlingsstart uten unødvendig ventetid. Er de uvanlige?

Vi kunne fortsette med sånne eksempler. For dem er det mange av. Høyre har vist i åtte år at vi prioriter dem som trenger å få hjelp, enten det er av det offentlige, av ideelle organisasjoner eller av private aktører. Vi skal de neste fire årene fortsette å satse på skole, VTA, helse, politi, næringsliv og mye annet. For oss er alle vanlige og unike på en gang!

Kommentarer til denne saken