Takk til deg, Jens Olav Simensen, som her i Fredriksstad Blad i et åpent brev til oss i Telenor gjorde oss oppmerksomme på en lei historie. Det handlet både om problemer med e-posttjenesten vår samt vår kundeservice.

Jeg ønsker på det sterkeste å beklage at du har hatt en dårlig opplevelse med vår tjeneste. Vi i Telenor er opptatt av å levere trygge og stabile tjenester til kundene våre, og at du har hatt en slik opplevelse av e-post-løsningen er svært kjedelig.

Vi har fornyet e-post-løsningen vår for å gjøre den er tilstrekkelig robust og teknisk oppdatert for fremtiden. I prosessen med å fornye tjenesten har dessverre noen kunder opplevd tekniske problemer. Alt tyder på at du er en av disse kundene.

Vi er i ferd med å undersøke og følge opp saken din, og vi kommer tilbake til deg. Og vi kan forsikre deg om at e-postkontoen din ikke har forsvunnet.

Det er leit å høre at du heller ikke opplever å ha fått den hjelpen du trenger fra oss. Vi ønsker at kundene våre skal få den oppfølgingen de trenger og ber om, og akkurat hva som har skjedd i dette tilfellet kjenner jeg ikke til. Jeg skal imidlertid undersøke saken for å se om det er interne prosesser som kan forbedres på vår side.