Gå til sidens hovedinnhold

Verdens tøffeste kamp. Jemen trenger bistand nå

Artikkelen er over 1 år gammel

– Endelig blir konflikten i Jemen diskutert  i media, noe jeg er glad for siden dette er en borgerkrig som har ført til mye forferdelig, skriver Alexandros Tanase.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jemen går gjennom verdens største humanitære krise. Til tross for at konflikten har vært aktiv i fem år nå, så ser vi at det er nå engasjementet stiger. Endelig blir konflikten i Jemen diskutert i media, noe jeg er glad for siden dette er en borgerkrig som har ført til mye forferdelig.

Ifølge FN trenger over 22 millioner mennesker humanitær hjelp. Det vil si mat, helsevesen, utdanning og mye mer som er grunnleggende for et menneske. Ifølge Redd Barna, så har 85.000 mennesker dødd av sult, mange av dem er barn. Dette er ikke et problem, det er en verdenskrise som må håndteres umiddelbart.

Norge har solgt både A- og B-materiell til landene som deltar i den Saudi-ledede koalisjonen. Heldigvis valgte Norge å stanse eksporten i 2017. Likevel velger regjeringen å opprettholde eksisterende avtaler, noe de har fått kritikk for fra opposisjonspartier og sivilsamfunn. Vi i AUF mener at Norge bør støtte opp om FNs innsats for fredsforhandlinger og ikke minst granske det som allerede ble eksportert.

Befolkningen kjemper allerede mot kolera, korona, sult og krig. Disse blodige kampene har ført til at sykehus blir bombet og at våpenhvile-avtaler ikke blir respektert. Vi må heller ikke glemme at økonomien til Jemen har vært en av de dårligste i hele verden i flere år nå. Landet har potensial til å miste tilgang til både rent vann og andre nødvendige ressurser. Jemen trenger bistand nå! Færre dør når flere vet, spre budskapet.

Kommentarer til denne saken