Verdens lengste glassbro åpnet for ferdsel

Verdens lengste glassbro tåler opptil 800 mennesker samtidig. Foto: Reuters / NTB scanpix

Verdens lengste glassbro tåler opptil 800 mennesker samtidig. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Zhangjiajie (NTB-AFP): Verdens lengste bro med glassbunn åpnet i kinesiske Zhangjiajie i helgen, og turistene – de uten høydeskrekk, vel å merke – lot ikke vente på seg.

DEL

Ikke bare er den 430 meter lange broen verdens lengste i sitt slag, men den er også verdens høyeste glassbro målt i meter over bakken. Broen spenner seg over et juv i Zhangjiajie-parken, 300 meter over det spektakulære landskapet som sies å ha vært til inspirasjon for den amerikanske storfilmen Avatar.

Hengebroen er seks meter bred og er laget med 99 tykke glassruter som fotgjengerne kan se gjennom. Den kan bære opptil 800 mennesker i slengen, opplyser en tjenestemann ved parken til nyhetsbyrået Xinhua.

I tillegg til at man kan gå over den mektige glasskonstruksjonen, som er designet av israeleren Haim Dotan, kan de mer eventyrlystne kaste seg ut fra broen i et strikkhopp eller på en zipline.

– Jeg ønsket å bli overveldet. Jeg er ikke redd, den virker trygg, sier Wang Min, en kineser som besøkte broen sammen med sin mann og sine to barn, til nyhetsbyrået AFP.

Køen for å gå over broen var lang på åpningsdagen. Makskapasiteten vil være 8.000 personer per dag, ifølge Xinhua.

Den kinesiske glassbroen strekker seg over et juv i den mektige Zhangjiajie-parken.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken