Gå til sidens hovedinnhold

Vennepar arrangerer festival på Torp: – Overskuddet går tilbake til lokalsamfunnet

Lørdag 1. august arrangerer tre vennepar Torpelundfestivalen: – Da nesten alle festivalene i Fredrikstad ble avlyst i sommer, bestemte vi oss for å lage vår egen, sier arrangør Ann-Jeanette Hoff-Hansen. 

Venneparene som består av Ann Jeanette Hoff-Hansen, Thomas Heieren Hansen, Elisabeth Eilert, Per Thomas Eilert, Håvard Hoff-Hansen og Theresa Gonzalez brenner for lokalsamfunnet. De har aldri arrangert en festival før, men trengte noe å se frem til i sommer. Det resulterte i en helt ny festival på Torp – Torpelundfestivalen.

– Vi ser at det er et generasjonsskifte på Torp. Flere barnefamilier flytter inn, og eldre flytter ut. Dette er en fin anledning til å bli bedre kjent med hverandre, sier Elisabeth Eilert.

Under de strengeste korona restriksjonene satt noen av de opp drive-in kino og arrangerte 17. mai-tog på Torp.

Booket inn tre band

De nye festivalarrangørene har booket inn tre band: Radio Luxemburg, Plumbo-Lars med gitar og coverbandet Four on the Floor.

Venneparene har ikke tenkt til å tjene noe på festivalen- tilbudet er simpelt for Fredrikstads innbyggere som vil ha en liten festivalfølelse på tampen av sommeren. Man må altså ikke bo på Torp, men:

– Om det skulle bli noe overskudd går det tilbake til lokalsamfunnet på Torp, sier Ann-Jeanette Hoff-Hansen.

Skjult perle

Torpelund er en skjult liten perle langs hovedveien på Torp. Arrangørene så potensiale i stedet, og håper flere tar det i bruk etter festivalen.

– Vi har brukt flere timer på å rydde og røske opp plassen. Kanskje kan for eksempel skoleklasser eller idrettslag få glede av stedet.

Nesten alle billetter revet vekk

Det er kun noen dager til festivalstart, og nesten alle 200 billettene er revet vekk.

– Det er veldig stas.

Alle som kjøper billetter må oppgi navn og får tildelt festivalbånd ved oppmøte. På den måten kan de sørge for smittesporing hvis det skulle være behov for det.

– Vi tar restriksjonene på alvor. Det skal være trygt å dra på festivalen vår. Det blir ingen servering av mat og drikke. Det må man ta med selv. Tommeliten ligger ikke langt unna, så man kan stikke bort dit for å ta seg en matbit, sier Elisabeth.

Kommentarer til denne saken