Gå til sidens hovedinnhold

Velgerne fortjener svar om Ap skal skrote suksessen Nye Veier

«Markedet er en elendig herre, men en god tjener, sa Jens Stoltenberg. Det har Arbeiderpartiet glemt.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hva i all verden tenker Arbeiderpartiet på. Ledelsen i Arbeiderpartiet foreslår å legge ned Nye Veier. Det ville vært en katastrofe for norsk samferdselspolitikk. Nå kan ikke Arbeiderpartiet vingle, de må gi et klart og tydelig svar.

59 milliarder i reduserte kostnader og økt nytte er resultatet så langt av å starte et eget selskap som har ansvar for veiutbygging. Etableringen av Nye Veier har vært en suksess. Og i Østfold er vi ikke ferdig med å bygge vei!

Med forutsigbare økonomiske rammer planlegger og bygger selskapet veier effektivt og rimelig, og blir ofte ferdig med prosjekter før tiden. De viser at nytenkning og innovasjon, med sunn konkurranse er til det beste for fellesskapet. Det er ingen tvil om at regjeringen bygger vei. Vi har nær doblet samferdselsbudsjettet, og den utviklingen kan fortsette med Erna Solberg som statsminister.

Nye Veier gir oss mer vei for pengene. Alternativet til Nye Veier og reformer i offentlig sektor er enten økte skatter, nedprioritering av vei og jernbane eller velferdskutt på skole, barnehager og sykehjem. Skal Arbeiderpartiet og resten av venstresiden skrote Nye Veier fortjener velgerne å vite hvor de skal hente pengene. De kan ikke både skrote viktige reformer og samtidig saldere sine budsjetter med gevinsten. Det er å holde velgerne for narr.

En god og ambisiøs samferdselspolitikk er ett av de viktigste bidragene for økt verdiskapning, ikke minst i distriktene hvor en vesentlig del av verdiskapningen i dag skjer. Lokalt næringsliv og hjørnesteinsbedrifter er avhengig av god kommunikasjon. Derfor må vi fortsette å knytte landet sammen og bygge sterke regioner i hele Norge. Det er å ta hele landet i bruk.

Markedet er en elendig herre, men en god tjener, sa Jens Stoltenberg. Det har Arbeiderpartiet glemt. Markedet skal ikke styre velferdstjenestene våre, men sunn konkurranse bidrar til økt innovasjon og et bedre tilbud til innbyggerne. Vi håper Arbeiderpartiet husker sitatet fra sin tidligere partileder og sier nei til skroting av Nye Veier, og ja til de nye løsningene som skaper det gode velferdssamfunnet.

Kommentarer til denne saken