Høyres gruppeleder og ordførerkandidat, Truls Velgaard, går nok en gang til angrep på Arbeiderpartiet. Vi er usikre på om det er på grunn av mangel på egen politikk, eller bare et behov for å synes. Sannsynligvis begge deler.

Denne gangen overrasker han faktisk. Han kritiserer oss for å gjennomføre den politikken vi har gått til valg på. Han sier vi bruker makta vår rått uten å lytte til andre. Han må gjerne påstå det, men sant er det ikke. Vi har hatt, og har et utmerket samarbeid med våre rødgrønne venner Senterpartiet, SV, Bymiljølista og Pensjonistpartiet. Vi har en bred konstellasjon som finner gode løsninger i fellesskap. Det håper vi at våre velgere setter pris på.

Ja, vi bruker det mandatet som velgerne har gitt oss til å sette våre valgløfter ut i livet. Det er slik politikken er og skal være. Vi har flere ganger fra Bystyrets talerstol invitert Velgaard til samtaler, men han kommer ikke.

Høyre har enkelte ganger fått våre stemmer i Bystyret da de har fremmet gode forslag som vi kan stå inne for. Men det kan vel ikke overraske noen at vi svært ofte er uenige i det Høyre kommer med.

Vi vil fortsatt ha en dyktig og tydelig ordfører som ikke er redd for å si ifra.

Vi er noe usikre på hvilke saker Velgaard mener at vi burde støttet dem i? Kan det være innføring av gratis ferge? Opprusting av torgene våre? Samarbeidet med næringsforeningen om omdømmeprosjekt og ansettelse at sentrumsleder? Etablering av skatepark i sentrum? I så fall hadde vi ikke hatt noen av disse tingene. Høyre har nemlig stemt mot alt sammen. Det samme gjelder de gangene vi har satt av penger til næringsfondet – Høyre har stemt imot dette også. Dette er bare noen få eksempler.

Én ting skal Høyre og Velgaard ha. De er flinke til å endre mening. Vingle-Høyre har de også fått som et fortjent rykte på seg av å være. Så fort et vedtak som de har vært imot viser seg å være populært og godt mottatt av innbyggerne – så snur Høyre. Ser at de nå snakker varmt om gratis ferge. Bra da at vi ikke lyttet til Høyre i sin tid da de stemte mot.

Vi kan love velgerne våre at vi fortsatt skal stå på vår politikk. En politikk som bidrar til å skape sterkere fellesskap og en åpen og inkluderende by med plass til alle. Vi ønsker at kommunen skal levere gode tjenester til innbyggerne våre, og at de ansatte skal ha trygge jobber, lønn og pensjonsrettigheter.

Vi kommer aldri til å støtte Høyre i deres iver etter konkurranseutsetting og privatisering. Der store internasjonale selskaper skal tjene store penger på vår felles velferd. Hvis det er slike saker Høyre mener vi burde samarbeide mer om, så er vårt svar; Glem det!

Velgaard skriver at han vil skape innbyggernes kommune. Det er alle enig i – det jobber vi med hver eneste dag, og er ikke fagre løfter i en valgkamp.

Vi vil fortsatt ha en dyktig og tydelig ordfører som ikke er redd for å si ifra. En åpen og oppriktig ordfører som setter innbyggerne først, som stiller opp for dem som trenger det – en god leder og ambassadør for den flotte byen vår.

Hvis du er fornøyd med den utviklingen Fredrikstad har hatt de siste årene, hvis du er stolt av hvordan byen vår har blitt, og hvis du er enig med oss om at Jon-Ivar Nygård er den beste ordføreren for Fredrikstad – så kan du trygt stemme på Arbeiderpartiet.

For oss er det valget veldig enkelt.