Gå til sidens hovedinnhold

Velgaard: Ap bekrefter feil industri-strategi

Artikkelen er over 1 år gammel

– Ap går så langt som til å insistere på at Fredrikstad er en verdensby. Da blir det desto mer pinlig at det samme partiet ikke engang evner å løfte blikket over kommunegrensen til Sarpsborg, skriver Truls Velgaard, Høyre, i svar til Siri Martinsen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Varaordfører Siri Martinsen forklarer i et innlegg i Fredriksstad Blad at det er helt uaktuelt for Fredrikstad Arbeiderparti å bruke penger på næringsutvikling i en annen kommune. Dette synspunktet er et svar på min kritikk av kommunens nei til en søknad fra NSSØ om støtte til et industrielt pilotprosjekt. Hensikten med prosjektet er å styrke Nedre Glomma som sentrum for sirkulær økonomi i Sarpsborg. Med kommunens nei sender Siri Martinsen og Arbeiderpartiet dramatisk negative signaler til et helt næringsliv som innbitt forsøker å bygge noe stort på tvers av kommunegrenser.

Formannskapets møte var trist. Svaret fra Siri Martinsen er om mulig enda tristere.

Et vellykket industrielt samarbeid forutsetter næringslivsledere som våger å satse på at 1+1 av og til kan bli mere enn 2. Som ser at de av og til må gi litt selv i tillit til at de kanskje kan få en gevinst senere. Noen er kanskje til og med så vidsynte at de ser verdien for seg selv av at andre lykkes.

Det vil kreve milliardinvesteringer å bygge Nedre Glomma som et sentrum for sirkulær økonomi i Norge. Fredrikstad kommune har begrensede ressurser å bidra med, både av kompetanse og penger. Men vi som politikere bør i hvert fall forsøke å unngå å stå i veien. Det må blant annet bety at vi ikke kan heie på et industrielt samarbeid mellom bedrifter i Nedre Glomma den ene dagen, og den neste dagen si at vi støtter det bare på betingelse av at alle investeringer og alle arbeidsplasser kommer i Fredrikstad.

Arbeiderpartiet snakker med begeistring om Nedre Glomma som et felles bo- og arbeidsmarked. De går så langt som til å insistere på at Fredrikstad er en verdensby. Da blir det desto mer pinlig at det samme partiet ikke engang evner å løfte blikket over kommunegrensen til Sarpsborg.

Les også

Har fått tilbud om lokaler på Øra – «slipper» å flytte til Sarpsborg

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.