Nav flytter til Værste – blir nabo med Helsehuset

Det nye Nav-bygget blir mellom 8 og 10.000 kvadratmeter stort og skal stå ferdig tidlig på høsten 2018.

Det nye Nav-bygget blir mellom 8 og 10.000 kvadratmeter stort og skal stå ferdig tidlig på høsten 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er nå klart at Nav flytter inn vegg i vegg med Helsehuset på Værste i 2018. – Det var det beste alternativet.

DEL

Det sier bygg- og eiendomssjef i Fredrikstad kommune, Bjørn Hansen, etter at det fredag ble klart at Nav flytter til Værste.

– Vi er godt fornøyd med å ha landet en avtale, og at Nav kan flytte inn i et splitter nytt bygg tidlig på høsten i 2018, sier bygg- og eiendomssjef Bjørn Hansen i Fredrikstad kommune.

Avtalen har vært klar en god stund, men ble offentliggjort først fredag grunnet en klagefrist på to uker. En av konkurrentene til Værste, Eiendomsgruppen AS, som eier bygningen der Nav holder til i dag, ønsket innsyn i tilbudet, men valgte å ikke klage.

– Hele prosessen har vært veldig ryddig. Koblingen med Helsehuset vegg i vegg gjør beliggenheten gunstig for mange innbyggere og for tverrfaglig samarbeid, sier Nina Tangnæs Grønvold, kommunalsjef for Helse og velferd i Fredrikstad kommune.

Enige: Øyvind Kvammen fra Værste, Arne Hæhre (fylkesdirektør Nav), kommunalsjef Nina T. Grønvold og eiendomssjef Bjørn Hansen gleder seg over avtalen.

Enige: Øyvind Kvammen fra Værste, Arne Hæhre (fylkesdirektør Nav), kommunalsjef Nina T. Grønvold og eiendomssjef Bjørn Hansen gleder seg over avtalen. Foto:

Nabo med Helsehuset

Bygningen blir plassert tvers over veien fra dagens Cowi-bygg.

– De to Nav-enhetene har i dag kontorer på to ulike adresser, og det er nå et ønske om samlokalisering. Det er også behov for å se på nye løsninger for utforming av arbeidsplasser og publikumsmottak, for å møte fremtidige behov på en bedre måte, sier Bjørn Hansen.

De to er helt uenige i at Nav nå flyttes ut av sentrum.

– Da leiekontrakten for nytt Nav-bygg ble utlyst tegnet vi opp en sirkel på kartet rundt det som kan kalles det nye sentrum, på begge sider av elva. Da Værste ble lansert som en av flere mulige plasseringer, var det aldri diskusjoner om at Værste ikke er en del av sentrumskjernen. Vi må rett og slett begynne å se på Værste som en del av det nye sentrum, sier Grønvold.

– Værste viktig del av sentrum

Bygget blir på mellom 8 og 10.000 kvadratmeter, hvorav Nav med sine 220 ansatte skal benytte 5.000 kvadratmeter. Øivind Kvammen, markedsdirektør i Værste AS, er godt fornøyd med avtalen.

– For oss er det naturligvis viktig å få på plass en så stor og viktig aktør som Nav. Dette er en viktig del av utviklingen på Værste som del av sentrum på denne siden av elva, sier han.

Også han er opptatt av å få frem at Værste er en del av sentrumskjernen.

– Det er vedtatt i byområdeplanen at deler av Værste-området er en del av sentrum. I den gamle sentrumsdelen er det svært begrenset hva man kan bygge nytt, mens vi har langt større muligheter her ute. Jeg synes ikke det bør komme som noen overraskelse at deler av Værste har blitt en viktig del av byutviklingen i Fredrikstad, sier han.

Artikkeltags