Meteorologen har dårlige nyheter til fyrverkeri-folket

Ved midnatt vil Fredrikstad kommune avslutte jubileumsåret med et profesjonelt fyrverkerishow i samarbeid med Engelsrud Fyrverkeri. Men værmeldingene er ikke helt på fyrverkeriets side.

Ved midnatt vil Fredrikstad kommune avslutte jubileumsåret med et profesjonelt fyrverkerishow i samarbeid med Engelsrud Fyrverkeri. Men værmeldingene er ikke helt på fyrverkeriets side. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Regn, kanskje snø og fuktig luft kan gi tåke rundt midnatt nyttårsaften.

DEL

– Det ser ut som det blir nedbør hele helga, både lørdag og søndag. Det er ikke snakk om de store mengdene, men det blir likevel vått, forteller Marit Berger hos Meteorologisk institutt.

Mange kunne nok tenke seg klarvær spesielt denne helgen, men slik ser det altså ikke ut til å gå.

– Det kan hende noe av nedbøren kommer som snø, men det er vel mest sannsynlig at det blir en blanding, med sludd og våt snø, sier hun.

Og det er nettopp denne værtypen som gjør at tåken kan komme snikende.

– Rundt tolv-draget på nyttårsaften kan det bli dårlig sikt. Høy fuktighet med regn og snø kan nemlig føre med seg tåke. Så det ser dessverre ikke ut til å bli det helt store været, forklarer meteorologen.

Temperaturmessig blir det rundt null grader, og heller på pluss- enn minussiden.

– Vinden har jo også betydning, spesielt for dem som er glad i fyrverkeri. Det blir ikke så mye vind sent søndag kveld, heldigvis. Slik det ser ut nå kommer det til å blåse opp litt utover når vi nærmer oss mandagen, sier Berger.

Mandag og 2018 får en kaldere start.

– Det blir en kald start på året med fallende temperaturer. Det kommer til å være stabilt kaldt en periode fremover, sier hun.

LES MER OM NYTTÅRSFEIRINGEN:

Artikkeltags