Gå til sidens hovedinnhold

Spår tørr rånefest i Strømstad

Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir en grå, men forhåpentligvis tørr, rånefest i Strømstad på skjærtorsdag.

– Det kommer til å være grått vær hele påsken, så får vi bare håpe at østfoldingene slipper å få nedbør de neste dagene, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, John Smits.

Grå skjærtorsdag

For mange er skjærtorsdag en viktig dag i påsken. Mange tar ut rånebilene sine for våren, og russen rundt i Østfold tar på seg russebuksa for første gang. De fleste er spent på hvordan været vil bli under kolonnekjøringen til Strømstad, ogn ikke minst festen senere på kvelden. Smits sier det blir skyet, men at det ikke er helt usannsynlig å håpe på noen solstråler.

– Dersom rånerne er oppe tidlig kan det hende de får med seg litt finvær tidlig på dagen, men utover skjærtorsdag blir det mye skyer.

– Slik det ser ut nå vil det være opphold på dagen, men utover kvelden kan det komme noe regn. Temperaturene vil ikke nærme seg 15–16 grader slik vi har sett tidligere i uke, men vil mest sannsynlig ligge på rundt 7–8 grader. Det blir ikke varmt, legger han til.

Se værmeldinger fra yr.no her

Kaldere helg

Meteorologen er derimot mer optimistisk når det kommer til langfredag. Da er sjansene størst for å se sola i Fredrikstad.

– Fredag vil komme til å stikke seg ut som den beste dagen i løpet av påska, sier han.

– Det blir kaldt, ikke mer enn 5–6 grader, men sola kan komme til å stikke seg frem denne dagen.

De siste påskedagene blir heller ikke mye å skryte av. Det ligger et nedbørsfelt og lurer rett sør for oss, og det er ikke umulig at dette vil komme til å trekke nordover. Om det har med seg nedbør er det vanskelig å si noe om, men det ser ut til at dråpene kan fordampe før de treffer bakken.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.