– Det blir en litt vårlig uke til årstiden å være

SOLEN SKINNER: Det blir en strålende solkinnsdag i Østfold mandag.

SOLEN SKINNER: Det blir en strålende solkinnsdag i Østfold mandag. Foto:

Etter helgens kraftige regnskyll, våknet østfoldingene opp til sol og tørre veier mandag. Nå varsler meteorologene en uke i vårens tegn, selv om våren riktignok er noen uker unna.

DEL

– Vi får noen fine dager nå, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt.

All snøen som falt for noen uker siden, er mer eller mindre helt borte i vårt distrikt, etter helgens store mengder med nedbør. Men som de fleste sarpinger sikkert har fått med seg, skinner sola praktisk talt fra en skyfri himmel mandag. Det nydelige været kommer trolig til å holde seg ut dagen.

Overskyet og regn

På tirsdag derimot er det ventet mer overskyet vær og det kan komme regnbyger på ettermiddagen.

– Det vil skye til utover dagen, før det kan komme noe nedbør i form av sludd eller regn. Det er ikke snakk om store mengder, sier Moxnes.

Selv om sola kommer til å glimre med sitt fravær, tirsdag, vil temperaturene synke noe.

– Natt til tirsdag er det meldt klarvær, så det blir minusgrader, før temperaturene vil stige igjen utover formiddagen, påpeker meteorologen.

Vindretningen vil fra tirsdag endre seg til sørvestlig vind.

Vårlig uke

I dagene som følger, fra onsdag og til søndag, vil sol, regn og vekslende temperaturer avløse hverandre. Temperaturene vil ligge på et sted mellom fem til seks plussgrader.

– Det blir en litt vårlig uke til årstiden å være, poengterer Eldbjørg Moxnes.

– Blir det mer snø?

– I slutten av uka vil det ifølge prognosene regne, men vinteren vil nok komme tilbake igjen, selv om det ikke er noe prognoser som tilsier det nå, avslutter Moxnes.

Artikkeltags