Sommerværet er satt på vent

REGN: Fredrikstad kan vente seg regnbyger de kommende dagene.

REGN: Fredrikstad kan vente seg regnbyger de kommende dagene.

Artikkelen er over 3 år gammel

Regnbyger, torden og 17 grader – det er været Fredrikstad-folket kan forvente seg de kommende dagene, ifølge Meteorologisk institutt.

DEL

– Fredrikstad vil få periodevise regnbyger både tirsdag og onsdag, med vind fra sørvest som kan komme opp i en frisk bris på utsatte steder, forteller statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Fredriksstad Blad.

Bedre mot helgen

Moxnes forteller at det vil sprekke opp noe onsdag, men at det fortsatt kan være fare for torden.

– Onsdag formiddag vil bli ganske lik som de to foregående dagene, før det sprekker opp utover ettermiddagen. På kvelden kan det bli noen perioder med sol.

Den utviklingen vil fortsette mot slutten av uken. Torsdag og fredag bli fine sommerdager, skal en tro prognosene til Meteorologisk institutt.

– Torsdag og fredag blir preget av temperaturer på ca. 20 grader og sol. Forhåpentligvis vil det været holde seg stabilt inn i helgen, men det er litt for tidlig å si.

Mindre skogbrannfare

Etter en lengre periode med tørt vær kunne Meteorologisk institutt melde om at de fulgte skogbrannfaren nøye. Helgens regnbyger har resultert i at situasjonen er mindre kritisk.

– Vi følger fortsatt med på faren for skogbrann, men det er klart at regnet at hjulpet litt. Vi vurderer fortløpende, avslutter Moxnes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken