– Det blir snart litt lettere skydekke og søndagen i Fredrikstad ser ut til å bli en de grei dag. Men så kommer det inn ny nedbør i kveld, sier meteorolog Eldbjørg Moksnes ved Meteorologisk institutt på søndag formiddag.

Hun tror til og med det kanskje kan bli litt sol utover på søndagen.

Gleden for dem som liker sol og opphold varer ikke lenge. I kveld skal det plaske ned igjen.

30 millimeter med nedbør

– Det skjer kanskje ikke før ved 22-tiden. Men da blir det vått frem til midt på dagen på mandag, sier Moksnes.

Hun anslår at det kan komme så mye som rundt 30 millimeter med nedbør.

– Det er en god del, så da blir det ganske vått. Det er jo litt vått fra før av, også, sier Moksnes.

Det er imidlertid ikke sendt ut noe varsel om flomfare nå, slik det ble gjort før helgen.

– Når vi sender ut farevarsel, dreier seg gjerne om 40–50 millimeter eller mer. Dette er jo litt i underkant av det. Vi vurderer det litt fortløpende om prognosene endrer seg, men foreløpig er det snakk om litt for lite regn til farevarsel, sier Moksnes.

– Greit å være obs

– Men det er greit å være obs på at det blir vått. Når det er så vått fra før, skal det ikke så mye til før mindre bekker og slikt flommer over, fortsetter hun.

Ettermiddagen på mandag ser ut til å bli tørrere enn formiddagen. Moksnes utelukker heller ikke at det kan bli et lite glimt av solen før den går ned for dagen.

Tirsdag blir også grå – og kanskje litt våt, den også.

– Tirsdagen vil nok by på litt gråvær. Det er ikke snakk om de store mengdene med nedfbør, men det blir litt grått og regn, sier Moksnes.

Hun er derimot litt usikker på onsdagen.

– Jeg ser det er kommet litt nedbør på onsdag i den siste prognosen. Den forrige var litt tørrere. Dermed er jeg litt usikker på onsdag. Det er fortsatt muligheter for litt regn før det blir litt opphold fra torsdag, sier Moksnes.

Langt unna kuldegrader

Ifølge henne ser det ut som det blir en liten bedring i værtypen – altså tørrere og lettere vær – fra torsdagen og inn mot neste helg.

Solen blir derimot neppe å se så ofte.

– Det blir ikke så mye. Det kan også bli litt tåkete – det kan fort legge seg litt morgentåke. Men litt sol blir det kanskje muligheter for, sier Moksnes.

Temperaturene ser ut til å bli av det milde slaget. Moksnes regner med at vi i dagene fremover får temperaturer opp i 10–12 grader.

– Heller ikke på nattetid blir det i nærheten av kuldegrader. Vinteren lar vente på seg foreløpig, konkluderer hun.