Gå til sidens hovedinnhold

Varaordføreren svarer Velgaard: Å bruke skattebetalernes penger i andre kommuner ville vært en ny praksis

Artikkelen er over 1 år gammel

Siri Martinsen svarer på kritikken fra Høyres Truls Velgaard: – Forutsetningen for pilotprosjektet det ble søkt om penger til ble forandret da det ikke skulle legges til Øra.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Etter Høyres Truls Velgaard sitt innlegg i Fredriksstad Blad, er det viktig å oppklare et par ting for leserne. Høyre retter sterk kritikk til formannskapet i Fredrikstad for ikke å bevilge 500.000,- til Norsk senter for sirkulærøkonomi (NSSØ).

NSSØ søkte 31.10.2019 Fredrikstads kommunes Smart- og næringsfond om 750.000,- hvorav 250.000,- skulle gå til utarbeidelsen av en søknad til SIVA for etablering av et katapultsenter og 500.000,- skulle gå til etablering av pilot for pyrolyseanlegg på Øra. Dette var det flertall for i formannskapet i Fredrikstad.

Så ble forutsetningen i bevilgningen om pyrolyseanlegget endret til at det ikke lenger skulle bygges på Øra, men i nabokommunen. Vi ble opplyst om at ingen på Øra kunne tilrettelegge for 200 kvm grunnflate som et slikt anlegg har behov for. I ettertid har vi blitt kjent med at det finnes både arealer og mulighet for å bygge et slikt anlegg på Øra.

Smart- og næringsfondet i Fredrikstad har sine retningslinjer vedtatt av Bystyret. Det ville vært en ny praksis dersom vi skulle brukt skattebetalernes penger i Fredrikstad i andre kommuner. Vi er derimot åpne for et tett samarbeid med nærliggende kommuner når det gjelder næringsliv og andre oppgaver. Det finnes flere eksempler på godt samarbeid, som har fungert i mange år, nye og flere er på vei. Vi samarbeider ikke bare med nabokommuner, noen ganger er det viktig å se utover også disse grensene, men bør ikke det være samarbeid på like premisser?

Paradoksalt nok var Høyre for kort tid siden imot at Fredrikstad skulle ha et næringsfond, nå er de for at vi skal bruke næringsfondet til tiltak i andre kommuner.

Det forundrer meg at Høyres gruppeleder bruker NSSØ, som er et viktig nettverk av bedrifter, i et politisk spill. Det tjener ingen.

Les også

Da bedriften fikk lokaler i Sarpsborg, skrudde Fredrikstad kommune igjen pengekrana ...

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.