– Jeg sier som i fotballen – man må spille med hjertet utenpå drakta. Når jeg spiller bra, så viser jeg glede – men når jeg spiller dårlig, får de andre høre det da også!

Det sier Jørgen Winther Johansen på vei hjem fra NM i Holtsmark.

Råde-gutten, som representerer Gamle Fredrikstad Golfklubb, var regnet som en av favorittene til å gå av med seieren.

I stedet ble det en skuffende 25. plass, uten at han legger for mye vekt på det resultatet.

– Mistet motivasjonen

Etter å ha startet voldsomt bra på de første 15 hullene, var det en selvsikker Johansen som troppet opp til hull nummer 16.

– Journalist i Norsk Golf, Christian Døvle, hadde laget en analyse på feltet som gikk, hvor han ikke hadde meg som en av de ti favorittene. Når jeg så han, slang jeg en breial melding om at det så skummelt ut for tipset hans, forteller den meget humørfulle Råde-gutten.

På de tre neste slagene ble det bom, bom og bom.

– Da møtte jeg igjen journalisten, som meldte tilbake at analysen ser ut til å holde seg godt. Da måtte jeg bare anerkjenne at han traff, ler han.

Etter den svake avslutningen på torsdagen, skjønte Johansen raskt at han hadde spilt seg ut av vinnerdiskusjonen.

– Kristian Krogh Johannessen spilte så utrolig bra, så da mistet jeg hodet og motivasjonen helt. Jeg møtte ordentlig veggen, så de tre neste dagene ble bare så som så, analyserer han.

Kristian Krogh Johannessen endte opp med å vinne NM med 21 under par. Råde-gutten selv endte på par.

– En helt vanvittig sterk prestasjon av Johannessen, og en meget fortjent vinner, skryter han.

– Skulle blø fra henda

Etter nok en svak runde på fredag, var Johansen frustrert. Han hadde innlosjert seg rett ved golfbanens driving range i en bobil, og bestemte seg for å trene.

– Jeg var bestemt at jeg skulle slå til jeg blødde fra henda, for jeg var irritert på meg selv. Så kom tilfeldigvis en journalist fra Norsk Golf forbi, og lagde plutselig en sak på at jeg bodde i bobil og trente ekstra. Et hell i uhellet, ettersom han knipset noen ganske kule bilder av meg, hvor jeg ser både brun og fokusert ut, ler han.

Les reportasjen fra Norsk Golf ved å trykke på denne linken.

Det var også på fredag den famøse hendelsen skjedde. Etter nok et dårlig slag, hadde Johansen fått nok.

– Da skrek jeg høyt og knapp kølla over kneet. Etterpå kom Casper Ruud og spurte om jeg hadde hørt han som hadde skreket så høyt tidligere på dagen. Da måtte jeg bare strekke hendene i været og innrømme skyld, sier han.

5. plass i Garmin Norgecup

Til tross for dårlig spill på NM, har tidligere prestasjoner i år sørget for at GFGK-golferen tar 5. plassen sammenlagt i Garmin Norgescup.

– Da blir det 8000 kroner, samt litt ekstra i bonuser når de har fått regnet ut hva som skal med. Det er fint, for alle monner drar i golfen, slår han fast.

Til tross for mye frustrasjon på Holtsmark, tar han også dette med fatning – i alle fall i ettertid.

– Jeg blir veldig irritert der og da, men det er sånn det er i golfen. Spillet går opp og ned, og noen ganger har man dagen. Jeg graver meg ikke ned, avslutter han.